“Am vrut doar să îl iau în brațe, dar nu m-au lăsat”. Mama unui băiețel de 13 luni, care i-a fost luat de serviciile sociale pentru a fi apoi ucis de femeia care încerca să-l adopte, face mărturisiri

28.07.2022, 18:46

O mamă al cărei copil a fost ucis de femeia care încerca să-l adopte a declarat că autoritățile consiliului ar trebui să-și asume o parte din responsabilitate pentru moartea acestuia.

Laura Corkill a declarat pentru BBC că ucigașa fiului său Leiland-James, Laura Castle, a fost “un monstru sadic și malefic” pentru că i-a ucis copilul de un an în ianuarie anul trecut.

Dar Corkill, din Whitehaven, a spus că și Consiliul Județean Cumbria este vinovat pentru că i-a luat fiul la doar câteva ore după ce s-a născut.

Femeia a fost victimă a abuzului domestic

Ea a fost anterior victimă a abuzului domestic și în trecut i-au fost luați și alți copii.

“Ar fi trebuit să anuleze ordinul de adopție”.

Femeia a fost declarată vinovată de crimă

Leiland-James Corkill fusese plasat de către autorități la Castle, în vârstă de 38 de ani, și la soțul ei, Scott, în vârstă de 35 de ani, în Barrow-in-Furness, cu mai puțin de cinci luni înainte de moartea sa în urma unor răni catastrofale la cap.

Ea a fost declarată vinovată de crimă în urma unui proces la Preston Crown Court și a fost condamnată la închisoare pe viață, cu o pedeapsă minimă de 18 ani.

Ea a susținut că moartea lui a fost un accident tragic, dar s-a dovedit că a folosit un limbaj disprețuitor la adresa băiatului în mesajele adresate soțului ei, care a fost ulterior exonerat de orice infracțiune.

În noiembrie 2020, au fost exprimate îngrijorări cu privire la faptul că Laura Castle a declarat în timpul unei vizite la domiciliu că nu îl iubea pe Leiland-James și că se străduia să se apropie de el.

Ulterior, s-a vehiculat posibilitatea de a-l lua pe tânăr din grija lor, dar Laura Castle a declarat că familia ei îl iubea, astfel că “nu pleca nicăieri”.

Corkill era hotărâtă să-și păstreze fiul și susține că a primit confirmarea că urma să fie luat din grija ei abia după ce s-a născut și că pregătise deja camera lui Leiland-James pentru el, așteptându-se să-l ia acasă.

Ea a fost sprijinită de Women Out West, o organizație care ajută femeile care au suferit violență domestică și sexuală, în încercarea de a-și recâștiga copilul.

Corkill a declarat că i s-a spus că Leiland-James era bolnav în spital, dar nu i s-a spus care. Când a ajuns la spitalul de copii Alder Hey din Liverpool, acesta murise din cauza rănilor.

Ea a declarat pentru BBC: “Am spus că oricine l-a avut, l-a ucis. Chirurgul mi-a spus ‘am avut suspiciuni în acest sens și a intrat în investigație imediat ce Leiland-James a intrat în spital'”.

John Readman, director executiv la Consiliul Județean Cumbria, a declarat: “Am fost foarte îngrijorat de faptul că nu am reușit să găsesc un avocat. În cazul în care există îngrijorări potrivit cărora nevoile unui copil nu pot fi satisfăcute și că acesta este expus riscului de a fi rănit, avem datoria de a acționa.

În cazul lui Leiland-James, instanțele de familie au fost de acord ca el să fie plasat în plasament familial după ce s-a născut.

Recunoaștem cât de dificil este acest lucru pentru părinții biologici și lucrăm din greu pentru a ne asigura că sunt sprijiniți și informați cu privire la ceea ce se întâmplă. Planurile includ contactul cu părinții biologici, care, în multe cazuri, este supravegheat de personalul serviciilor pentru copii.

Când Leiland-James a murit, Laura Corkill a beneficiat de sprijin din partea propriului asistent social, care a ajutat-o să treacă prin ceea ce a fost o perioadă foarte dureroasă și emoțională, iar acest sprijin continuă.

Așa cum am spus anterior, moartea lui Leiland-James nu ar fi trebuit să se întâmple și condoleanțe tuturor celor care l-au cunoscut.”

citește și...