Țara care le cere turiștilor 200 de dolari pe zi. “Cei care pot cheltui sunt bineveniți”

01.07.2022, 15:58

Bhutan se va redeschide pentru turiștii internaționali începând din septembrie, pentru prima dată de la începutul pandemiei, au declarat oficialii la 30 iunie, în timp ce micul regat din Himalaya încearcă să își revigoreze economia.

Situată între China și India, țara cu o frumusețe naturală pitorească și o cultură budistă străveche, a luat rapid măsuri drastice și a interzis turismul, o sursă majoră de venit, în martie 2020, când a fost detectat primul caz de COVID-19 în această țară.

Monarhia constituțională cu mai puțin de 800.000 de locuitori a raportat mai puțin de 60.000 de infecții și doar 21 de decese, dar economia de 3 miliarde de dolari s-a contractat în ultimii doi ani fiscali, împingând tot mai mulți oameni în sărăcie, potrivit CNN.

Țara care le cere turiștilor 200 de dolari pe zi. Taxă de 200 de dolari pentru turiști

Consiliul de Turism din Bhutan (TCB) a declarat că turiștii vor putea intra în țară începând cu 23 septembrie.

Cu toate acestea, li se va percepe o taxă de dezvoltare durabilă de 200 de dolari pe turist pe noapte, față de 65 de dolari cât se percepe de trei decenii. Oficialii au declarat că noua taxă va compensa impactul turiștilor asupra carbonului.

“Cei care pot cheltui sunt bineveniți”

“COVID-19 ne-a permis să ne resetăm – să regândim modul în care sectorul poate fi cel mai bine structurat și operat… menținând în același timp amprenta de carbon la un nivel scăzut”, a declarat Tandi Dorji, președintele TCB și ministrul de externe al țării, într-o declarație.

Autoritățile au declarat că Bhutan a revizuit standardele pentru furnizorii de servicii, cum ar fi hotelurile, ghizii, operatorii de turism și șoferii.

Turismul are 50.000 de angajați și a contribuit cu o medie anuală de aproximativ 84 de milioane de dolari în cei trei ani de dinaintea pandemiei în valută străină directă.

Bhutan s-a deschis pentru turiștii de lux în 1974, când a primit 300 de vizitatori. Numărul acestora a urcat la 315.600 în 2019, în creștere cu 15,1% față de anul precedent, potrivit datelor TCB.

Operatorii de turism au declarat că  turiștii vor fi liberi să își aleagă proprii operatori și să își planifice destinațiile, în timp ce înainte puteau alege doar din pachetele oferite de operatorii lor.

Sangay Phuntso, care conduce compania Always Bhutan Travel din capitala Thimphu, a declarat că taxele ar putea descuraja pe unii, dar nu și pe vizitatorii mai bogați.

“Cei care pot cheltui sunt bineveniți”, a spus Phuntso. “Suntem încântați”.

citește și...