O țară oferă 50.000 de lire sterline familiilor, indiferent de naționalitate. Condiţia pentru a primi banii

24.05.2022, 19:32
O țară oferă 50.000 de lire sterline familiilor, indiferent de naționalitate. Condiţia pentru a primi banii

Renumită pentru frumusețea sa naturală în întreaga lume, Scoția are un nou plan de a atrage mai mulți oameni să trăiască pe insulele sale îndepărtate. Guvernul scoțian a propus să le ofere tinerilor și familiilor, indiferent de naționalitate,un stimulent de 50.000 de lire sterline pentru a rămâne sau a se muta pe insule. 

Islands Bond, parte a Planului pentru Insulele Naționale al guvernului, își propune să abordeze depopularea – o problemă de lungă durată pentru multe comunități insulare scoțiane. Deci asta ar ajuta?

Inițiativa de obligațiuni pentru insulele guvernului scoțian stabilește o propunere de a acorda 100 de granturi persoanelor care se mută în Highlands și Insule. Noile obligațiuni fac parte din Planurile pentru Insulele Naționale ale guvernului, care urmăresc să abordeze problema îndelungată a depopulării în numeroase comunități insulare.

Țara oferă 50.000 de lire sterline familiilor

Obligațiuni de până la 50.000 de lire sterline (69.670 de dolari) ar putea fi oferite tinerilor și familiilor ca parte a planurilor. Banii ar fi folosiți pentru a ajuta oamenii să cumpere proprietăți, să construiască case noi, să renoveze clădirile existente sau să investească în afaceri locale pe insulele din Scoția care sunt cele mai amenințate de depopulare.

Alasdair Allan, parlamentar scoțian pentru Insulele de Vest, a declarat pentru The Times: „Depopularea este una dintre cele mai mari amenințări la adresa comunităților noastre insulare. Orice putem face pentru a inversa tendințele de depopulare ar trebui încurajat. Aceste obligațiuni îi vor ajuta pe oameni să cumpere case, să înceapă afaceri și, în alt mod, să-și facă viața aici pe termen lung.”

”Soluția propusă ajută doar o mică minoritate”

Noua schemă a atras deja atenția unui număr mare de oameni, iar unii dintre ei provin din zone îndepărtate, cum ar fi America de Sud.

Democratul liberal Liam McArthur nu este convins de această măsură și a îndemnat guvernul să folosească banii pentru măsuri care ar aduce beneficii întregii comunități, potrivit Lad Bible.

El a declarat publicației de știri: „Soluția propusă pentru insule ajută doar o mică minoritate. În loc să ofere mită persoanelor, miniștrii scoțieni ar trebui să se angajeze să investească în proiecte care aduce beneficii comunitățile insulare în ansamblu.”

citește și...