Tânăra de 17 ani incendiată de un criminal începe să-și revină! ‘Fata asta a avut zile de la Dumnezeu’

09.09.2020, 13:20
Tânăra de 17 ani incendiată de un criminal începe să-și revină! 'Fata asta a avut zile de la Dumnezeu'
Tânăra de 17 ani incendiată de un criminal începe să-și revină!

În urmă cu patru luni, o tânără de 17 ani din Mehedinți a fost incendiată de un individ deosebit de periculos, eliberat anul trecut în baza recursului compensatoriu. Adolescenta a suferit arsuri grave pe 90% din suprafața corpului, iar medicii nu îi dădeau șanse reduse de supraviețuire.

De atunci, doctorii s-au luptat din răsputeri să o țină în viață și se pare că au reușit. Conform Impact.ro, tânăra de 17 ani și-a revenit miraculos, a început să meargă și chiar vorbește.

Tânăra de 17 ani incendiată de un criminal începe să-și revină

Fata este în continuare internată la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Capitală, după ce a fost adusă cu un elicopter SMURD în stare gravă. Până în prezent, ea a trecut prin 11 operații dificile și a făcut un stop cardio respirator.

Cu toate acestea, miracolele chiar există! Tânăra a fost scoasă din coma indusă, iar rănile de pe corp au început să se cicatrizeze. Mai mult de atât, ea va fi externată în curând, dar va avea nevoie de o lungă perioadă de recuperare.

‘Fata asta a avut zile de la Dumnezeu. EL a vrut ca ea să mai trăiască. Iar niște medici de exceptie au luptat cu toate puterile pentru ca asta să se întâmple. Fata este bine, în curând va pleca acasă, însă va avea nevoie de operații estetice pentru că a rămas cu cicatrici pe tot corpul, inclusiv pe față. O așteaptă un drum greu și va trebui să aibă o răbdare de fier, să nu deznădăjduiască. De când și-a revenit, psihologul spitalului a stat de vorbă cu ea zilnic.

Era important să fie pregătită pentru momentul în care se va uita în oglindă. Fata are momente când este convinsă că va învinge, că va putea avea o viață normală. În alte momente, este tare deznădăjduită și cred că se simte foarte singură’, au dezvăluit surse din apropierea fetei, pentru sursa citată mai sus.

Agresorul ei s-a sinucis

Tânăra de 17 ani a fost stropită și incendiată de Ion Turnagiu, un bărbat care fusese închis pentru mai multe crime. Acesta era prieten bun cu tatăl fetei. Înainte de a fi incendiată, ea a depus o plângere la poliție pentru viol.

La finalul lunii iunie, călăul fetei s-a sinucis în închisoare. 

‘Colegii de la ambulanţă l-au găsit acolo în stop. L-au resuscitat minute în şir. Cordul s-a resuscitat, dar a rămas hipoxia cerebrală gravă. A fost adus la noi la spital în comă gradul IV. Deci, teoretic, fără şanse. Cu tot tratamentul specific, starea sa s-a agravat permanent. A apărut febra de tip central, adică acea febră care duce până la 40 grade şi nu coboară de niciun fel şi care este un semn că creierul nu mai lucrează’, a declarat, pentru Mediafax, Radu Iman, manager Spitalul Județean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin.

citește și...