A murit Ion Turnagiu, bărbatul care a incendiat fata de 17 ani din Mehedinți

30.06.2020, 11:29
A murit Ion Turnagiu, bărbatul care a incendiat fata de 17 ani din Mehedinți
A murit Ion Turnagiu, bărbatul care a incendiat fata de 17 ani din Mehedinți

Ion Turnagiu a murit! Criminalul care a incendiat-o pe tânăra de 17 ani din Mehedinți a decedat luni noapte, 29 iunie, la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.

Bărbatul de 45 de ani fusese internat la unitatea medicală pe 25 iunie, după ce a încercat să se sinucidă în arestul Poliției Mehedinți. El a fost găsit pe polițiști, spânzurat cu tricoul.

A încercat să se spânzure

‘Colegii de la ambulanţă l-au găsit acolo în stop. L-au resuscitat minute în şir. Cordul s-a resuscitat, dar a rămas hipoxia cerebrală gravă. A fost adus la noi la spital în comă gradul IV. Deci, teoretic, fără şanse. Cu tot tratamentul specific, starea sa s-a agravat permanent. A apărut febra de tip central, adică acea febră care duce până la 40 grade şi nu coboară de niciun fel şi care este un semn că creierul nu mai lucrează’, a declarat, pentru Mediafax, Radu Iman, manager Spitalul Județean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin.

El se afla în arest preventiv din data de 13 iunie, după ce i-a dat foc tinerei de 17 ani, din localitatea Dârvari, Mehedinți. În prezent, tânăra se află internată în stare gravă, la un spital din Capitală. A fost supusă unei noi operații, după ce a suferit arsuri pe 90% din suprafața corpului.

Fata se află în stare gravă

‘Fata se află în comă indusă, iar starea ei s-a îmbunătățit considerabil. Însă, șansele sale de supraviețuire sunt minime. Da, a suferit operații de grefare, facem tot ceea ce ne stă în putință să o salvăm, însă are nevoie de un miracol. Dacă supraviețuiește, va avea nevoie de o mulțime de alte oprații de reconstrucție. A suferit arsuri pe 90% din supfrața corpului’, au dezvăluit cadrele medicale, pentru Impact.ro. 

Ion Turnagiu a mers la casa tinerei, a stropi-o cu benzină și i-a dat foc, după care a plecat. Totul s-a petrecut după ce adolescenta a depus o plângere pentru hărțuire și viol.

Ion Turnagiu fusese eliberat din închisoare în 2019, deși fusese condamnat pentru cinci crime. A fost eliberat condiţionat din puşcărie, în 2019, printr-o hotărâre a tribunalului Mehedinţi.

citește și...