Surpriză! Cât a ajuns să coste un șezlong pe plajă, după pandemia de coronavirus

07.06.2020, 13:57
Surpriză! Cât a ajuns să coste un șezlong pe plajă, după pandemia de coronavirus
Prețurile au crescut pe litoralul românesc/ foto: pixabay

Plajele din România s-au deschis începând cu 1 iunie! Turiștii au început deja să meargă pe litoral, însă prețurile ridicate i-a cam speriat pe mulți. După pandemia de coronavirus, prețurile au crescut enorm față de anul trecut.

La plajă se va sta doar pe șezlong, iar distanța între acestea va fi de cel puțin 2 metri. Intrarea și ieșirea de pe plajă se va face organizat, în baza unor reguli stabilite de autorități.

Administratorii de plaje și patronii teraselor sunt nevoiți să se asigure că sunt respectate regulile impuse de autorități, în caz contrar, vor fi aplicate sancțiuni.

Dacă în 2019, un șezlong costa 25 de lei în timpul săptămânii şi 30 de lei în weekend, anul acesta, prețurile au crescut. Prețul pentru șezlonguri sunt de 30 de lei în timpul săptămânii și 35 de lei în weekend.

Prețurile au crescut pe litoralul românesc

De asemenea, turiștii vor putea să își aducă și prosop pe toate plajele amenajate de pe litoralul românesc.

‘Anul acesta am pregătit plaja cu 80 de umbreluţe. Asta înseamnă undeva 150 de umbreluţe capacitate maximă. Este o creştere de 5 lei per şezlong, ţinând cont că s-a redus numărul de locuri pe plajă şi apar nişte cheltuieli noi.

La fiecare schimbare de client şezlongurile trebuiesc dezinfectate. (…) Avem trei culoare. Plaja are cam 100 de metri deschidere la mare şi am creat trei zone de acces unde nu-i obligăm să-şi ia şezlongul, unde pot să se aşeze cu prosopul’, a declarat Cornel Lazăr, administrator a două plaje din Vama Veche, potrivit digi24.ro.

Cluburile nu se deschid

Deși starea de urgență a trecut, cluburile de pe litoral rămân în continuare închise.

‘Problema e cu activitatea de seară pe care încă nu o vom deschide din frică că nu putem manageria aglomeraţia de oameni. Vama Veche e o staţiune cu specific aparte. O staţiune de tineret, unde oamenii petrec pe plajă. La noi pe plajă se strâng în mod normal între 1.000 şi 2.000 de oameni. Aici va fi lovitura financiară’, a mai spus administratorul.

citește și...