Coronavirus 7 iunie, în România: bilanțul total a ajuns la 1326 de morți

07.06.2020, 13:35
Coronavirus 7 iunie, în România: bilanțul total a ajuns la 1326 de morți
Cazurile noi de coronavirus sunt în scădere / foto: pixabay

Duminică, 7 iunie, bilanțul total al persoanelor care au decedat din cauza coronavirusului a ajuns la 1326.

Autoritățile au anunțat încă 189 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, iar numărul infecțiilor cu COVID-19 a ajuns la 20.479.

Până acum pe teritoriul României, au fost confirmate 20.479 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.638 au fost declarate vindecate și externate.

Cazurile noi de coronavirus sunt în scădere

La ATI, în acest moment, sunt internați 144 de pacienți. De asemenea, la noi în țară, în carantină instituționalizată sunt 2.468 de persoane.

Alte 94.475 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. În plus, au fost prelucrate 503.200 de teste.

Deși ne aflăm în starea de alertă, polițiștii și jandarmii au aplicat în ultimele de 24 de ore, 284 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 175.750 de lei.

Și Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut unele precizări despre cazurile de coronavirus din România. El a afirmat că numărul real al infecțiilor cu COVID-19 ar putea fi mult mai mare.

Ce spune Nelu Tătaru despre al doilea val de îmbolnăviri

‘Cifra pe care o vedem reprezintă numărul de decese care au confirmat şi infecţia cu COVID-19. Ei ar putea fi mai mulţi în condiţiile în care am avut un context în care să solicitm o necropsie la cel decedat, având contextul epidemiologic. Neavând contextul epidemiologic, având comorbidităţi, de altă natură, atunci nu s-a solicitat’, a spus Nelu Tătaru, scrie Capital.ro.

Mai mult de atât, Nelu Tătaru a spus la Digi24 că un eventual al doilea val al epidemiei de coronavirus nu va avea aceeaşi intensitate ca primul.

‘Evalurea primei etape ne-a arătat că, respectând nişte precauţii, putem veni cu alte etape de relaxare. Dacă mergem în continuare în acest ritm, ne putem gândi pe 15 iunie la a treia etapă de relaxare. Dacă evoluţia ne permite, iar respectarea acestor precauţii şi recomandări este o prioritate a populaţiei, ne gândim că spre sfârşitul lui iulie, începutul lui august, să ajungem la o viaţă cvasi-normală’, a mai spus ministrul Sănătăţii.

citește și...