Suferința actorului Dorel Vișan. ”Nu mai am nici cui da un telefon”

01.09.2020, 10:57
Suferința actorului Dorel Vișan. ”Nu mai am nici cui da un telefon”
Suferința actorului Dorel Vișan. ”Nu mai am nici cui da un telefon”

Reputatul actor Dorel Vișan duce dorul scenei și al colegilor săi. Acesta s-a retas de ceva vreme la țară.

La 83 de ani, renumitul actor Dorel Vișan s-a retras în localitatea Martinești, aflată în apropiere de Cluj-Napoca. Își petrece timpul cu actrivitățile din gospodărie, dar mărturisește că îi este dor de scenă și de colegi.

„Aici m-am născut din nou, pentru că în satul unde au stat părinții mei stă o cumnată și nu am vrut să mă duc acolo că era și drumul mai rău și mai departe. Am venit pentru stupi aici. Orice vrei să ai trebuie să iubești. Dacă crești un cățel sau o oaie sau un iepure, dacă nu le iubești nu se fac cum trebuie. Iar lucrul acesta cu pământul are un sens cosmic. De aia se lucrează cu mâna. Uite, mâinile mele sunt de țăran”, a declarat Dorel Vișan pentru Antena 3.

”Colegii mei nu mai sunt. Prietenii au pierit şi ei”

„Am ajuns la o concluzie foarte tristă. Nu mai am nici cui da un telefon. Colegii mei nu mai sunt. Prietenii au pierit şi ei. Eu însumi mă caut tot mai rar. Nu mai ştim unde mergem şi de unde venim. E trist ce se întâmplă. Mă doare sufletul când văd cum moare teatrul. Teatrul nu se face online, este o artă nemijlocită. Trebuie să vezi actorul cum respiră, cum îşi schimbă faţa…”, a mai declarat celebru actor Dorel Vișan, citat de revista Viva.

Dorel Vișan absolvit în anul 1965 cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică “I. L. Caragiale” din București. După absolvirea facultății a fost angajat ca actor la Teatrul Național din Cluj.

Este unul din cei mai importanți actori de film din România. În anul 1974, a debutat pe marele ecran în comedia ”Păcală”.

De-a lungul anilor, Dorel Vișan a interpretat peste 40 de roluri în teatru, iar în film a avut peste 50 de roluri în producții românești și internaționale.

citește și...