Monica Davidescu, despre noile reguli de la teatru. ”Avem grijă să nu ne vorbim în faţă”

23.07.2020, 10:49
Monica Davidescu, despre noile reguli de la teatru. ”Avem grijă să nu ne vorbim în faţă”
Monica Davidescu, despre noile reguli de la teatru. ”Avem grijă să nu ne vorbim în faţă”

Actrița Monica Davidescu, în vârstă de 47 de ani, a revenit pe scenă. Vedeta a explicat care sunt măsurile de protecție luate în această perioadă.

Monica Davidescu este una dintre cele mai apreciate actrițe din țara noastră. Vedeta este căsătorită cu cântărețul Aurelian Temișan, împreună cu care are o fetiță care se numește Dora.

Monica davidescu a avut primul spectacol la TNB în data de 16 iulie. Actrița a explicat cum se adaptează măsuurilor de protecție impuse de pandemia de coronavirus.

”Cred că teatrul va exista în continuare. O să ne adaptăm şi noi, ca toată lumea. Încă sunt bulversată şi nu ştiu cum şi dacă vor avea loc schimbările. Cert e că acum respectăm distanţa, în primul rând între noi şi spectator, apoi, între noi pe scenă stăm mai la distanţă, nu ne mai apropiem decât dacă e strict necesar şi pentru foarte puţin timp, dacă ne apropiem avem grijă să nu ne vorbim în faţă, ci privind în aceeaşi direcţie.

Nu e uşor. Noi încercăm să reproducem în scenă o felie de viaţă cu toată realitatea sa, transpusă teatral. Acum…ne adaptăm. De altfel, aceasta cred că e acţiunea de bază, adaptarea. În plus respectăm normele de igienă, spălatul mâinilor, dezinfectatul, purtatul măştii în toate spaţiile închise”, a explicat vedeta pentru cliclk.ro.

” La terminarea stării de urgenţă, am reuşit să ne întoarcem la repetiţii la TNB. Teatrul Naţional are spaţii generoase pentru repetiţii, două dintre acestea  fiind în aer liber, adică Sala Amfiteatru, situată pe TNB în aer liber, unde se joacă seară de seară, şi terasa din zona bibliotecii TNB, fostul spaţiu numit ,”La Motoare””, a adăugat ea.

”Nu mai joc atât de des cum făceam înainte”

Întrebată ce simte că nu-și poate exercita meseria ca înainte de pandemia de coronavirus, Monica Davidescu a răspuns:

”Nesiguranţă. Nu mai joc atât de des cum făceam înainte pentru că am spectacole care nu pot fi adaptate pe scenă, în aer liber, dar am două spectacole din repertoriul TNB care au fost adaptate şi s-au jucat deja, şi sunt în continuare programate. Aş spune că mă număr printre norocoşii care au revenit repede pe scenă”.

citește și...