Steven Seagal, despre conflictul sângeros din Ucraina. ”Privesc ambele țări ca fiind o singură familie”

04.03.2022, 20:38

Pe măsură ce Rusia a invadat Ucraina și a început războiul pe scară largă în Europa, mulți și-au amintit de prietenia bizară a lui Vladimir Putin cu actorul de la Hollywood Steven Seagal. Seagal este un ecologist, activist pentru drepturile animalelor, dar și un susținător vocal al lui Putin – la care s-a referit cândva drept „unul dintre marii lideri ai lumii vii” și „ca un frate” pentru el.

Prietenia dintre actorul de la Hollywood Steven Seagal (69 de ani) și Vladimir Putin (69 de ani) durează de mai bine de 15 ani.

Actorul a oferit prima reacție legată de conflictul sângeros din Ucraina, luni, 28 februarie, la scurt timp după ce Volodimir Zelenski lăuda trupele militare ucrainene și pe cele civile pentru rezistența eroică timp de 100 de ore în fața trupelor rusești invadatoare.

”O entitate externă a provocat războiul

Seagal a scris pe pagina lui de Instagram. ”Ucraina și Rusia sunt o singură familie”.

Steven Seagal a mai spus  că:”Mulți dintre noi au prieteni și rude în Rusia și Ucraina. De aceea privesc ambele țări ca fiind o singură familie și cred că o entitate externă a cheltuit sume de bani uriașe pe propaganda care le-a provocat pe cele două să se lupte între ele”.

Cum a început prietenia lui Putin cu Segal

Se spune că cei doi au o pasiune comună pentru artele marțiale după ce s-au întâlnit la un eveniment.

Bob Van Ronkel a fost responsabil pentru întâlnire. Compania sa, Doors to Hollywood, are o nișă specială de afaceri: ”aducerea celebrităților americane în Rusia și în alte părți ale fostei Uniuni Sovietice” cu scopul de a dezvolta o imagine pozitivă a clienților ruși. Astfel, oamenii ca Jim Carrey, Jack Nicholson, Sean Penn, Woody Harrelson au întâlnit oameni de rang înalt în Rusia.

Pe măsură ce prietenia a înflorit, Seagal și Putin au fost fotografiați participând împreună la demonstrații de luptă. Dar Seagal a provocat indignare când a început să susțină acțiunile lui Putin, mai ales când a susținut anexarea Crimeei de către Rusia în 2014.

A devenit cetățean rus

Prietenia dintre Putin și Seagal a fost oficializată în 2016, când liderul de la Kremlin i-a înmânat actorului un pașaport rusesc. Seagal a numit pașaportul rus o „mare onoare”, înainte ca prietenul său, Putin, să-i spună actorului că speră ca „relația lor personală va rămâne și va continua”.

Fostul om KGB a fost fidel cuvântului său, doi ani mai târziu, Seagal a fost numit trimis special între SUA și Rusia în august 2018. Ministerul rus de Externe a anunțat că Seagal va promova relațiile dintre Moscova și Washington „în sfera umanitară”.

Vorbind despre onoare, Seagal a spus: „Întotdeauna am avut o dorință foarte puternică de a face tot ce am putut pentru a ajuta la îmbunătățirea relațiilor ruso-americane. Am lucrat neobosit în această direcție de mulți ani în mod neoficial și acum sunt foarte recunoscător pentru oportunitatea de a face același lucru în mod oficial”.

Relația lui Seagal cu Ucraina

Din cauza comentariilor sale despre Crimeea în 2014, i s-a interzis intrarea în țară în 2017 – după ce a fost considerat o amenințare la adresa securității lor naționale. O scrisoare a serviciului de securitate ucrainean transmis apoi a declarat că astfel de acțiuni sunt considerate adecvate atunci când cineva comite „acțiuni periculoase din punct de vedere social… care contrazic interesele menținerii securității Ucrainei”.

citește și...