Statele Unite se confruntă cu penurie de tampoane. O femeie a mers la opt magazine pentru a găsi absorbante

14.06.2022, 15:10

Cea mai recentă lipsă de produse raportată în SUA lasă multe persoane în dificultate în timp ce încearcă să-și facă provizii pentru ciclul menstrual. Lipsa mai multor tipuri de tampoane de la mărcile majore i-a făcut pe mulți să caute produsele de care au nevoie și să apeleze la rețelele de socializare pentru a-și exprima frustrarea, unii facând chiar acuzații de creștere a prețurilor. Lipsa de produse îi face pe unii în căutarea unor produse de igienă alternative dincolo de tampoanele tradiționale de unică folosință.

Lipsa de tampoane pune o presiune asupra consumatorilor din SUA, o consecință a acelorași forțe care deranjează economia globală – de la creșterea costurilor materiilor prime și combustibilului, până la lipsa forței de muncă și un lanț de aprovizionare aflat în conflict.

Potrivit CNN, tampoanele sunt acum cel mai recent produs de bunuri de larg consum afectat de penuria lanțului de aprovizionare, lăsând rafturile magazinelor insuficient stocate cu produse esențiale pentru perioada.

Accesul limitat la bumbac și plastic, limitat

Există o serie de factori care au cauzat această penurie la nivel național, inclusiv accesul limitat la bumbac și plastic din cauza războiului din Ucraina. Atât Rusia, cât și Ucraina sunt exportatori majori de îngrășământ care cultivă bumbac. Pe fondul crizei globale, timpul se apropie ca materiile prime să fie reaprovizionate pentru ca nevoile biologice ale femeilor să fie satisfăcute.

„Aducerea de materii prime și ambalate în locurile în care avem nevoie pentru a le duce continuă să fie costisitoare și extrem de volatilă”, a declarat Andre Schulten, directorul financiar al Procter & Gamble la CNN. Brandul, care este responsabil pentru fabricarea Tampax și Always, a adăugat: „Înțelegem că este frustrant pentru consumatori atunci când nu găsesc ceea ce au nevoie. Vă putem asigura că aceasta este o situație temporară.”

O femeie a mers la opt magazine pentru a găsi tampoane

Oamenii se plâng că nu reușesc să găsească produsele de igienă feminină necesare în magazine. O utilizatoare Reddit a povestit că a mers la opt magazine pentru a găsi tampoane cu un aplicator de carton, înainte de a decide să le cumpere online.

Lipsa de materii prime și blocajele lanțului de aprovizionare nu sunt unice, dar, la fel ca penuria de lapte praf din SUA, există o cerere biologică neîncetată și urgentă pentru acestea, care nu poate fi înlocuită cu ușurință. Persoanele care au menstruație nu pot aștepta pur și simplu ca rafturile să fie reaprovizionate.

„Aducerea de materii prime și ambalate în locurile în care avem nevoie pentru a le duce continuă să fie costisitoare și extrem de volatilă”, a declarat Andre Schulten, directorul financiar al Procter & Gamble, la un apel recent privind veniturile.

 

citește și...