Starea de alertă se prelungește în România! Mesajul lui Klaus Iohannis: ‘Nu poate fi vorba de noi relaxări’

15.07.2020, 17:07
Starea de alertă se prelungește în România! Mesajul lui Klaus Iohannis: 'Nu poate fi vorba de noi relaxări'
Starea de alertă se prelungește în România! Mesajul lui Klaus Iohannis: 'Nu poate fi vorba de noi relaxări'

Este oficial! Starea de alertă se prelungește în România, după cum a anunțat miercuri, 15 iulie, președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a avut mai multe discuții cu Ludovic Orban și cu cei mai importanți membri ai Guvernului, în urma cărora au decis prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.

Starea de alertă se prelungește în România

Klaus Iohannis a ținut să precizeze că nu sunt prevăzute noi măsuri de restricție, însă nici nu va lua alte măsuri de relaxare. În ultima săptămână, numărul cazurilor noi de îmbolnăvire cu coronavirus a explodat. În ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 641 de infectări, iar 1952 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

‘Am finalizat o discuție de lucru importantă pe care am avut-o împreună cu Premierul Orban, cu mai mulți miniștri și consilieri prezidențiali. Am analizat situația epidemiologică, măsurile care se impun pentru perioada următoare și pot să vă comunic câteva lucruri.

Situația epidemiologică nu este bună. Ați văzut că am avut și astăzi peste 600 de persoane care au fost detectate cu COVID-19.Este mult. Este foarte mult. Și, în acest context, dragi români, vreau să vă spun trei lucruri: protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții!

Crește numărul cazurilor noi de coronavirus

Purtatul măștii, păstrarea distanței sunt metode sigure pentru a opri răspândirea acestei epidemii. Respectați normele!

În aceste condiții, în care nu doar că nu scade numărul bolnavilor, ba crește iarăși, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Deci, starea de alertă va fi prelungită. Însă se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare. Deci, nu se prevede acum introducerea de noi restricții, cum, din păcate, având această evoluție, nu poate fi vorba de a introduce noi relaxări’, a spus Klaus Iohannis într-o conferință de presă.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.798 au fost externate, dintre care 21.803 de pacienți vindecați și 1.995 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 658 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

citește și...