O nouă creștere a numărului de cazuri de coronavirus în țara noastră: 641 de noi îmbolnăviri

15.07.2020, 13:35
O nouă creștere a numărului de cazuri de coronavirus în țara noastră: 641 de noi îmbolnăviri
O nouă creștere a numărului de cazuri de coronavirus în țara noastră: 641 de noi îmbolnăviri

641 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în România.

Alte 641 de noi îmbolnăviri au fost raportate miercuri în România, bilanțul total al cazurilor de coronavirus în țara noastră ajungând la 34.226.

În ultima zi au fost raportate 21 de decese din cauza COVID-19.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 248 de pacienți.

Dintre persoanele confirmate pozitiv cu coronavirus, 24.155 au fost externate, dintre care 22.049 de pacienți vindecați și 2.106 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până în prezent, 727 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere, punctează Hotnews.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 886.918 de teste pentru coronavirus, cu 18.440 de teste mai multe ca ieri.

Situații uluitoare în Timișoara

Doctorul Virgil Musta, de la  Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, a povestit despre unele situații umitoare legate de pacienții infectați cu coronavirus.

Virgil Musta a povestit despre cazul unor persoane care, deși avea coronavirus, nu au dorit tratament și chiar au refuzat internarea.

„Dacă până acum oamenii ascultau sfaturile noastre, au început să vină să ne solicite tratamentele la comandă, au început să ne amenințe că ne dau în judecată dacă vrem să-i transferăm într-un spital suport, pentru că spitalul nostru e prea plin, sunt comportamente care sunt greu de suportat, care denotă o lipsă de respect față de cadrele medicale”, a declarat doctorul Virgil Musta

„Da, au fost pacienți care au refuzat tratamentul, pacienți care doresc să plece și, mai nou, sunt pacienți vin să ne anunțe, de parcă ne-ar face în ciudă, că ei sunt covid-pozitiv și că ei nu se internează în spital. Nici nu știu de ce mai vin să ne înștiințeze că sunt pozitiv. Vin cu hârtia de la laborator, spunând că ”și eu sunt pozitiv” și pleacă”, a mai spus Virgil Musta.

citește și...