Stăpânul pădurilor. A petrecut 32 de ani trăind singur în pădure, fără electricitate sau apă curentă

22.11.2022, 17:00

Celebrul pustnic Friedmunt Sonnemann, în vârstă de 56 de ani, și-a petrecut ultimii 32 de ani trăind într-o colibă de noroi în pădure, fără apă curentă și fără electricitate, pentru a îngriji plantele rare. ” Nu trăim într-o lume separată aici. Dar impactul a ceea ce se întâmplă în lume este comparativ mic.”

Un pustnic care a fost supranumit un “Gandalf în carne și oase” s-a încăpățânat să trăiască în ultimii 32 de ani într-o pădure fără apă curentă sau electricitate – și insistă că nu se va schimba niciodată.

Trăind într-o colibă de noroi într-o pădure din Longkamp, Germania de Vest, viața lui Friedmunt Sonnemann, în vârstă de 56 de ani, nu a fost deloc obișnuită, transmite dailystar.co.uk.

A petrecut 32 de ani trăind singur în pădure, fără electricitate sau apă curentă

Cunoscut pentru barba sa lungă și cenușie, caracteristică lui Tolkien, Friedmunt a devenit un fel de celebritate locală în zonă și este adesea văzut ghemuit în pădure.

Traiul complet în afara rețelei are dezavantajele sale, însă în timpul crizei energetice fără precedent, el a rămas optimist în privința beneficiilor.

Bărbatul  îngrijește aproximativ 100 de specii rare de plante

Lăudându-se în fața presei locale, Friedmunt a declarat: “Nu-mi lipsește nimic. Acesta este singurul mod în care vreau să trăiesc”.

În fiecare zi își ia apă potabilă de la un izvor din apropiere și captează apă de ploaie pentru gătit și spălat.

Dotat doar cu o toaletă uscată cu compost și încălzindu-se cu focuri de lemne, el îngrijește aproximativ 100 de specii rare de plante pe cele patru hectare de teren pe care le deține.

Pentru a face bani, Friedmunt vinde semințele acestora, spunând: “Sunt și plante din vremea străbunicii mele care altfel ar fi dispărut.”

Și, în mod uimitor, nu duce lipsă de companie, deoarece în prezent găzduiește colegi de cameră care îl ajută în jurul fermei sale de plante rare din locuri atât de îndepărtate precum Taiwan și Mexic.

El a explicat: “Suntem opt în acest moment.” Nu trăim într-o lume separată aici. Dar impactul a ceea ce se întâmplă în lume este comparativ mic.”

Cu o dietă constantă și echilibrată de ierburi, fructe și legume, Friedmunt a spus că mai sunt unele lucruri pe care le cumpără din lumea exterioară. El a spus: “Mai cumpărăm și orez sau tăiței.”

Explicându-și stilul de viață, el a spus: “Nu trăiesc singur și nu am părăsit lumea, am ajuns aici. Nu fac totul de unul singur, ci doar pentru mine.”

Friedmunt este acceptat de comunitatea locală, primarul din Longkamp, Horst Gorges, declarând: “Nu este o problemă: “Munca pe care o face este acceptată aici”.

O adăugire recentă la ferma sa, unde locuiește de 32 de ani, a fost un panou solar montat pe un hambar, astfel încât să poată face să funcționeze o mașină de spălat și să-și încarce șurubelnița fără fir.

citește și...