Povestea „fetiței Mowgli”, care a supraviețuit într-o pădure plină de lupi și urși. ”Cu greu mi-am abținut lacrimile”

01.12.2021, 14:45

Povestea micuței Karina Chikitova, din vara anului 2014, a captat inimile oamenilor de pe tot globul. Acum, Karina Chikitova, care a supraviețuit singură într-o pădure siberiană timp de aproape două săptămâni, a câștigat un loc la Școala de Balet Yakut, cu scopul de a dansa într-o zi la Teatrul Bolshoi din Moscova.

În vârstă de patru ani și opt luni,  aceasta și-a urmat tatăl în pădurile din îndepărtatul district Olyokminsky din sud-vestul Iakutiei.

Bunica care trebuia să aibă grijă de Karina credea că cei doi au plecat împreună – în momentul în care și-au dat seama că aceasta lipsește -, Karina era pierdută fără speranță într-una dintre cele mai dificile zone de pe planetă, potrivit Daily Star. 

Câinele familiei, Naida, a salvat-o

A fost un noroc că fidelul cățeluș al Karinei, Naida, pe atunci în vârstă de cinci luni, a plecat cu fata. Câinele dormea lângă ea în pădure, încălzind-o în nopțile reci de august, în timp ce zeci de oameni încercau să o găsească pe Karina.

În cele din urmă, Naida s-a întors în sat, dând salvatorilor speranța că Karina era încă în viață.

A fost găsită slăbită, deshidratată, epuizată, acoperită de mușcături de țânțari și tăieturi de la mersul prin pădure, dar vie, în ziua a 12-a de căutare.

“Era atât de mică, usoară ca puful. Nu avea pantofi. Fața, picioarele și brațele erau pline de înțepături de țânțari. Era foarte speriată. A cerut imediat apă și mâncare și a izbucnit în lacrimi. Sincer să fiu, cu greu mi-am abținut lacrimile”, a spus Artyom Borisov, care care a găsit-o pe fetiță.

Imaginile și povestea supraviețuirii ei a făcut înconjurul lumii

Acum este din ce în ce mai greu să recunoști acea fetiță, care își va sărbători a douăsprezecea aniversare la sfârșitul lunii decembrie.

În urmă cu o săptămână, Karina și-a primit legitimația de student, confirmând că va continua antrenamentul riguros pe drumul către visul ei de a deveni artist de balet.

Femeia de afaceri din Yakutsk, Albina Cherepanova, în vârstă de 61 de ani, care a inspirat-o pe Karina să înceapă studiile de balet în Yakutsk și a susținut-o, a declarat cu mândrie pentru The Siberian Times:

„Acesta este începutul unui nou capitol din viața Karinei, anul trecut ea a fost selectată să continue studiile la Școala de balet numită după Aksenia și Natalia Poselskikh.”

Fata minune Karina Chikitova, 11 ani, câștigă un loc la cea mai nordică școală profesională de balet din lume.

Aceasta este cea mai nordică școală profesională de balet din lume și singura școală profesională de balet din vastul teritoriu al Yakutiei. A fost înființată în urmă cu 26 de ani, este renumită în Rusia și în străinătate și atrage și studenți străini.

citește și...