Cel mai singuratic om din lume moare la 26 de ani. “Orice persoană din exterior reprezenta pentru el o amenințare”

06.09.2022, 16:16

Corpul său în descompunere a fost descoperit întins într-un hamac care era acoperit cu pene de macaw, despre care culturile indigene cred că au puteri vindecătoare. “Ne putem doar imagina la ce se gândea acest om, prin ce trecea, trăind singur, fără să poată vorbi cu nimeni, deoarece orice persoană din afară reprezenta pentru el o amenințare, având în vedere experiența sa teribilă”.

Ultimul membru supraviețuitor al unui trib izolat din Amazonia, care era cunoscut sub numele de “Cel mai singuratic om din lume”, a murit la o vârstă suspectă de 60 de ani.

Corpul său în descompunere a fost găsit în Brazilia, în apropiere de granița cu Bolivia, bărbatul petrecând cel puțin 26 de ani – aproape jumătate din viață – singur, în urma morții prietenilor și familiei sale, potrivit dailystar.co.uk.

Nimeni nu îi știa numele sau ce limbă vorbea

De asemenea, uneori i se spunea “Omul din gaură”, deoarece săpa în pământ pentru a crea capcane pentru pradă sau un loc în care să se ascundă de proprii prădători în jungla amazoniană.

Și a murit fără ca nimeni să îi știe numele sau ce limbă vorbea, deoarece adesea își avertiza semenii să plece cu arcul și săgețile sale sau fugea în frunzișul junglei.

“Orice persoană din afară reprezenta pentru el o amenințare”

Tribul său evitase până atunci aproape orice contact cu lumea exterioară, deși oficialii de la agenția pentru afaceri indiene a guvernului brazilian (FUNAI) au continuat întotdeauna să îl monitorizeze de la distanță.

Cadavrul bărbatului a fost găsit într-un hamac în afara uneia dintre cele 53 de colibe din paie și hățuri pe care le-a construit, unde a cultivat, de asemenea, grădini și a cultivat papaya și porumb.

El își pusese peste el pene de macaw – despre care se crede că au puteri vindecătoare în culturile indigene -, sugerând că încerca să vindece o boală.

Guvernul a declarat că acesta a murit din cauze naturale, spre deosebire de mulți dintre membrii tribului său, despre care se crede că au fost uciși de fermierii dornici să se extindă mai mult în junglă în anii 1970 și 1980.

În anii 1990, cei aproximativ șase membri ai tribului care au mai rămas au fost apoi împușcați mortal.

Directorul de cercetare al organizației caritabile, Fiona Watson, a declarat: “Ne putem doar imagina la ce se gândea acest om, prin ce trecea, trăind singur, fără să poată vorbi cu nimeni, deoarece orice persoană din afară reprezenta pentru el o amenințare, având în vedere experiența sa teribilă”.

În 1996, bărbatul a fost filmat de o cameră de luat vederi în timp ce privea dintr-o colibă de paie cu ochi speriați.
Văzându-l pe fotograf, a înfipt un băț de lemn ascuțit în perete.

Bărbatul trăia pe 8.000 de hectare de pădure tropicală înconjurată de ferme de vite și plantații de soia, personalul FUNAI căutând mereu dovezi ale prezenței sale pentru a evita ca guvernul să cedeze terenul fermierilor.

citește și...