Sorin Oprescu, în lacrimi la TV. A fost copleșit de emoții și nu a putut să vorbească

10.03.2021, 11:44
Sorin Oprescu, în lacrimi la TV. A fost copleșit de emoții și nu a putut să vorbească
Sorin Oprescu, în lacrimi la TV. A fost copleșit de emoții și nu a putut să vorbească

Chirurgul Sorin Oprescu a fost copleșit de emoții la o emisiune de televiziune. Acesta nu și-a putut stăpâni lacrimile în momentul în care a fost întrebat despre părinții săi.

Sorin Oprescu a fost invitat la emisiunea “40 de intrebari cu Denise Rifai”, de la postul de televiziune Kanal D. Sorin Oprescu, șeful Secției de chirurgie generală de la Spitalul Universitar și fost primar al Bucureștiului, a fost gâtuit de emoție în momentul în care a fost întrebat despre părinții săi. ”Am iubit-o în special pe mama. În clipe de singurătate mi se face dor de ea, o văd exact așa cum era când am deschis eu ochii. A rămas aceeași femeie veselă care te scotea din supărări, poate chiar dacă nici ea nu era super fericită”, a povestit la un moment dat Sorin Oprescu despre mama sa, însă informații despre aceasta sunt extrem de puține. Nici măcar numele ei nu se știe. Cum v-o amintiți pe mama?””, i-a spus Denise Rifai profesorului Sorin Oprescu. ”Așa cum ați spus acolo”, au fost singurele cuvinte pe care acesta a putut să le rostească, extrem de emoționat, meționează wowbiz.ro.

Reputatul chirurg a fost întrebat și despre tatăl său, care a încetat din viață în anul 2010. În momentul în care a fost întrebat ce anume i-ar spune tatălui său dacă ar mai putea, Sorin Oprescu a răspuns cu lacrimi în ochi: ”Că l-am iubit și că îl iubesc”.

Sorin Oprescu, despre lipsa tatălui în copilărie


Sorin Oprescu a mai fost întrebat și despre absența tatălui său în copilărie, acesta fiind plecat în străinătate cu serviciul.

„În primul rând cred că am început să semăn foarte mult cu tata. Și ca să vă povestesc ceva. Țineam la fratele meu, tata m-a responsabilizat. În anul 1968 m-a chemat pe mine și fratele meu și a zis: aveți exemple nefericite în curtea în care stăteam unde copiii au ramas repetenți și eu nu am chef să ajung acasă să găsesc doi derbedei. Ești în stare să ai grijă de el și de tine? m-a întrebat. ”Dacă nu ești în stare eu ies la raport și zic că nu pot merge și îmi văd de treaba mea”… Si cred că m-am ținut de cuvânt”, a mărturisit acesta.

Profesorul Sorin Oprescu a vorbit și despree cariera sa ca medic. Întrebat dacă a greșit vreodată în profesia sa, chirurgul a răspuns: „Am avut și eu greșelile mele, ca fiecare. Pe majoritatea am putut să le repar, sfătuindu-mă. Fiecare chirurg are aleea sa la cimitir. Important e sa fie scurtă. M-am gândit de multe ori dacă puteam face mai mult. Am avut îndoieli întotdeauna”.

citește și...