Soprana Felicia Filip este optimistă: ”Vom îmblânzi negreşit această fiară numită Covid”

23.02.2021, 11:11
Soprana Felicia Filip este optimistă: ”Vom îmblânzi negreşit această fiară numită Covid”
Soprana Felicia Filip este optimistă: ”Vom îmblânzi negreşit această fiară numită Covid”

Soprana Felicia Filip, în vârstă de 61 de ani, a explicat care a fost activitatea sa în această perioadă de pandemie de coronavirus.

Soprana Felicia Filip a mărturisit, într-un interviu pentru publicația ”Formula AS”, că duce dorul scenei și că abia așteaptă să se reîntâlnească cu publicul. ”Evident că îmi este dor. Îmi lipseşte mult scena… Da, pandemia mi-a redus şi mie, ca artist, con­certele, dar înainte de starea de ur­genţă, am avut spectacole în New York, la Organizaţia Na­ţiu­nilor Unite, apoi la Bruxelles, de ziua Uniunii Europene. În plină pandemie, am cântat alături de Gheorghe Zamfir. Particip la emi­siuni radio şi TV, sunt în ju­riile unor concursuri impor­tante de canto, iar pe 9 mai am deja pre­gătit spectacol de Ziua Euro­pei. Vă spun toate acestea ca să vă arăt că nicio clipă nu am aban­donat cariera mea de artist. Mă număr printre acei nebuni frumoşi care aşteaptă cu toată inima reîntâlnirea cu oamenii. Sunt alături de toţi artiştii, mai ales că de curând am avut onoa­rea de fi aleasă preşedinta UNIMIR (Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România), care reuneşte somităţi ale muzicii de la noi, fie că e vorba de muzică populară, cultă, pop, soliști vo­cali, instrumentişti, dirijori. Am pla­nuri mari şi în această cali­tate, de care cu si­guranţă veţi auzi şi despre care vom vorbi. Puţină răb­dare să mai avem, şi lucrurile vor intra pe fă­gaşul lor firesc”, a declarat binecunoscuta artistă lirică.

Felicia Filip s-a declarat optimistă în ceea ce privește viitorul: ”Sunt optimistă că, până va re­veni totul la normal, ne putem adapta şi putem stă­pâni acest virus, subordonându-l vieţii noastre. Da­că lăsăm ca muzica să ne încânte, natura să ne dez­miardă, copiii să ne învese­leas­că, literatura să ne înţelepţească, iar iu­bi­rea să ne vin­de­ce, atunci vom îmblânzi negreşit aceas­tă fia­ră numită Covid”.

781.329 de cazuri de coronavirus în România

1.634 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul COVID-19 ajungând la 781.329. Numărul persoanelor viundecate se ridică la 725.526.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.461. Dintre acestea, 972 sunt internate la terapie intensivă. În ultimele 24 de ore au fost raportate 47 de decese.

Pe teritoriul României, 38.255 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.481 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 54.585 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 177 de persoane.

citește și...