Solistul trupei JukeBox este primul artist vaccinat anti-COVID-19 din România

08.01.2021, 09:51
Solistul trupei JukeBox este primul artist vaccinat anti-COVID-19 din România
Solistul trupei JukeBox este primul artist vaccinat anti-COVID-19 din România

Alex Vasilache, solistul trupei JukeBox, este oficial primul artist vaccinat împotriva coronavirusului din România.

Alex Vasilache avut şansa de a se vaccina înaintea altor artiști datorită celei de-a doua pasiuni pe care o are, medicina. Alex Vasilache a terminat Facultatea de Medicină Generală. „Nemaicântând mi-a rămas timp cu care a trebuit să mă decid ce fac şi atunci am decis să dau examenul de rezidenţiat. La spital am început acum în ianuarie. Este anul întâi de rezidenţiat la boli infecţioase”, a declarat Alexandru Vasilache, solistul trupei JukeBox, potrivit Mediafax.

„Nouă, ca medici, ni s-a oferit ocazia de a fi printre primii care fac vaccinul, am privit chestia asta ca pe o oportunitate până la urmă. Nu ne-a obligat nimeni, nu te forţează nimeni. Până la urmă, vaccinarea nu e o chestie pe care o faci numai pentru tine, că nu e o acţiune care te protejează doar pe tine. Ci practic tu eşti unul dintre factorii care au capacitatea de a opri răspândirea virusului”, a adăugat acesta.

Aproape 60.000 de persoane vaccinate împotriva coronavirusului în țara noastră

Aproape 60.000 de cadre medicale au fost vaccinate în România până miercuri, potrivit datelor oficiale furnizate de Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Miercuri, în ziua în care România a primit a treia tranșă de vaccinuri Pfizer/BioNTech, au fost vaccinate 16.945 de persoane. Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 începând cu data de 27 decembrie a crescut la 58.554. În ultimele 24 de ore au fost 66 reacții comune și minore, dintre care: 28 de reacții de tip local, iar alte 38 generale. De asemenea, alte două reacții sunt în curs de investigare.

De la începutul celor aproape două săptămâni de vaccinare, numărul total de reacții adverse a fost de 202 reacții comune și minore, dintre care: 92 reacții locale cu durere la locul injectării, iar 110 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip urticarie).

 

citește și...