„Rusia folosește crematorii pentru a ascunde numărul de soldați ruși uciși”. Secretarului britanic al Apărării face acuzații

10.05.2022, 13:10

Ben Wallace a criticat forțele lui Vladimir Putin pentru că au folosit crematorii mobile „oribile” pentru a-și ascunde atât propriile crime de război, cât și numărul de soldați ruși uciși. ”Crematorii mobile ascund crimele de război rusești și cadavrele propriilor soldați.” Secretarului britanic al Apărării a mai spus că invazia în curs de desfășurare a Ucrainei de către Putin a „dezonorat” soldații ruși care au ajutat la înfrângerea naziștilor.

Rusia folosește crematorii mobile pentru a-și ascunde crimele de război oribile din Ucraina, potrivit secretarului britanic al Apărării.

Ben Wallace a acuzat, de asemenea, armata lui Vladimir Putin că își aruncă propriii morți pentru a ascunde numărul real de soldați uciși.

Secretarului britanic al Apărării îl acuză pe Vladimir Putin

El a făcut aceste comentarii luni (9 mai) într-un discurs la Muzeul Național al Armatei din Londra, în timp ce președintele Putin a participat la parada de Ziua Victoriei la Moscova pentru a marca sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Wallace a spus:„Din februarie, am asistat la un refuz sistemic de a spune adevărul.

Luați în considerare doar faptul că crematorii mobile se rotesc pe câmpurile de luptă nu doar pentru a ascunde crimele de război rusești, ci sunt și pentru cadavrele propriilor soldați.”, potrivit The Sun.

Parada militară din Rusia face parte dintr-o strategie de intimidare

În ceea ce privește parada militară de ieri din capitala Rusiei, Wallace a spus că liderul tiran al țării dorea ca poporul său și restul lumii „să fie uimiți și intimidați” de puterea sa militară.

El a mai spus că invazia în curs de desfășurare a Ucrainei de către Putin a „dezonorat” soldații ruși care au ajutat la înfrângerea naziștilor.

Războiul lui Putin dezonoreaza soldații ruși care au ajutat la înfrângerea naziștilor

„Conflictul nu face altceva decât să dezonoreze aceiași soldați. Atât cei care mărșăluiesc prin Piața Roșie, cât și toți înaintașii pe care se presupune că mărșăluiesc pentru a-i comemora”, a spus Wallace.

Uniunea Sovietică a suferit cel mai mare număr de morți din orice țară în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit Muzeului Național al Doilea Război Mondial, aproximativ 24 de milioane de sovietici au fost uciși, inclusiv până la 10,7 milioane de soldați.

Printre altele, Wallace a continuat să acuze forțele ruse de planificare proastă și corupție.

El a făcut, de asemenea, comparații directe între acțiunile lui Putin și cele ale naziștilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

El a spus: „Prin invazia lor în Ucraina, Putin, cercul său interior și generalii oglindesc acum fascismul și tirania de acum 77 de ani, repetând erorile regimurilor totalitare din secolul trecut”.

citește și...