Soldații ruși, numiți “carne tocată” au dezertat și s-au ascuns în păduri. “Nu existau echipamente. Existau mitraliere”

07.11.2022, 15:09

Soldații au fost înrolați după ce Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială în septembrie, dar acum sunt acuzați de dezertare pentru că au fugit de pe linia frontului din cauza lipsei de pregătire. “Nu existau echipamente. Existau mitraliere, dar ce să facă cu mitralierele împotriva tancurilor?”.

Un grup de soldați ruși neinstruiți au fugit de pe linia frontului și s-au ascuns în pădure.

Soldații au fost înrolați după ce Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială în septembrie, dar acum sunt acuzați de dezertare, potrivit mamei unuia dintre ei, Elena Solodovnikova, transmite dailystar.co.uk.

Bărbaților li s-a promis trei luni de pregătire într-o unitate militară

Ea a declarat că fiul ei și alți patru bărbați din districtul Pervomaisky din regiunea Tomsk ar putea fi condamnați la o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani.

Acest lucru se întâmplă în condițiile în care bărbaților li s-a promis trei luni de pregătire într-o unitate militară din Omsk, dar, în schimb, au fost duși imediat la Ekaterinburg, li s-au dat uniforme și au fost trimiși în zona de frontieră din regiunea Rostov la 29 septembrie.

“Nu existau echipamente. Existau mitraliere”

Rudele celor cinci bărbați mobilizați spun că aceștia nu au urmat pregătirea militară necesară și că au fost trimiși în regiunea ucraineană Luhansk fără muniție sau hrană.

Mama îngrijorată susține că în unitatea lor militară au fost numiți “carne” și “carne tocată”.

Ea a adăugat: “Nu existau echipamente. Existau mitraliere, dar ce să facă cu mitralierele împotriva tancurilor?”.

Grupul a decis să se retragă de pe linia frontului după ce a fost atacat cu mortiere și, de atunci, s-a ascuns într-o pădure timp de două săptămâni.

Elena nu a mai primit nicio veste de la fiul ei sau de la celelalte trupe din 17 octombrie.

Ea a spus: “Acum sunt pe cont propriu. Au făcut un fel de copertină din corturi. În timpul zilei ard focuri pentru a se încălzi [și] le sting noaptea”.
Solodovnikova a declarat că dacă bărbații se întorc la unitatea lor, ar putea fi trimiși în fața curții marțiale.

Mama a spus că ea și rudele celorlalți patru bărbați au apelat la ajutorul Tatianei Solomatina, deputatul Dumei de Stat pentru regiunea Tomsk, întrebând dacă bărbații mobilizați pot urma un curs de pregătire.

Cu toate acestea, s-au lovit de un răspuns la care nu se așteptau, deoarece Solomatina ar fi răspuns spunându-le membrilor familiei că “ofițerii militari refuză să lucreze cu dezertorii”.

citește și...