Soldații ruși înfometați “mănâncă animale de la grădina zoologică pentru a rămâne în viață” pe linia frontului din Ucraina

04.11.2022, 16:03

Trupele președintelui rus Vladimir Putin au rămas fără hrană pe linia frontului ucrainean cu mult timp în urmă, iar acum recurg la mijloace josnice de procurare a hranei pentru a supraviețui

Oamenii despoticului lider rus Vladimir Putin sunt forțați să mănânce animale de la grădina zoologică pentru a supraviețui, au afirmat surse de pe linia frontului.

Se zvonește că soldații lui Putin, care invadează Ucraina din februarie, au rămas fără hrană cu luni de zile în urmă și că trăiesc din orice resurse pe care le jefuiesc de la localnici, transmite dailystar.co.uk.

Soldații ruși înfometați “mănâncă animale de la grădina zoologică pentru a rămâne în viață”

Dar, în timp ce majoritatea localnicilor au fugit sau au fost măcelăriți, soldaților nu le-a mai rămas decât să se întoarcă la uciderea animalelor nevinovate de la grădina zoologică și să le mănânce doar pentru a rămâne în viață.

Afirmația vine de la voluntarii de la grădina zoologică Yampil din estul Donețkului.

“Multe animale au fost mâncate”

Satul Yampil a fost cucerit de Rusia la începutul invaziei, dar de atunci a fost eliberat înapoi de Ucraina la 30 septembrie. Iar descoperirile făcute de ucrainenii care se întorc în zonă sunt sumbre.

Un salvator voluntar, sosit la 10 zile după eliberare pentru a salva animalele, a găsit schelete și bucăți de carne împrăștiate pe terenul grădinii zoologice.

Ei au spus: “Multe animale au fost mâncate de orci [argou local pentru invadatorii ruși].”

Printre animalele mâncate, potrivit oficialilor locali, se numărau două cămile, un cangur, un bizon, câțiva purceluși, păsări și mai mulți lupi. Alte animale de la grădina zoologică care încă nu au fost găsite, dar care înainte erau în viață acolo, sunt urși, cămile, antilope și mistreți. Toate animalele găsite încă în viață sunt duse în orașul Dnipro pentru a fi relocate.

Yampil, unde locuiesc aproximativ 11.000 de persoane – conform recensământului din 2021 – a fost eliberată în septembrie.

La aflarea veștii, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a lăudat unitățile speciale care au returnat zona Ucrainei. Acum se crede că aceste unități au fost și primele care au intrat în grădina zoologică.

Acesta a declarat: “Nu am avut timp să mă gândesc la asta. Vreau să îi felicit în mod special pe soldații Brigăzii a 10-a de asalt în munți și ai Brigăzii 54 Mecanizate pentru curajul și eroismul lor constant în direcțiile Siversk și Bakhmut. La fel ca și militarii Batalionului 214 Separat de Pușcași al SOF și ai Brigăzii 103 de Apărare Teritorială Separată pentru eliberarea orașului Yampil. De asemenea, sunt recunoscător unităților noastre de informații – Serviciul de Informații al Ministerului Apărării al Ucrainei, precum și Serviciului de Securitate al Ucrainei.”

citește și...