Soldați ruși, descoperiți de ucrainenii care se dau drept “femei în călduri”. “Rușii vor să se dezlănțuie”

08.09.2022, 14:36

Un grup secret de hackeri, cunoscut sub numele de Hackyourmom, a păcălit soldații ruși în călduri pentru a le dezvălui locația, vorbind cu ei pe Facebook și pe site-urile rusești de socializare. “Rușii, întotdeauna vor să se dezlănțuie. Trimit o mulțime de propuneri la “fete” pentru a dovedi că sunt războinici”.

Ucrainenii au găsit o modalitate inedită de a localiza membrii armatei invadatoare a Rusiei – profitând de pofta lor de sex.

Potrivit rapoartelor publicate de FT, hackerii pretind că sunt femei rusoaice și ucrainene doritoare pe site-ul de socializare Facebook sau pe site-urile de socializare rusești locale, transmite dailystar.co.uk.

Hackyourmom a reușit să îi ademenească pe soldați

Grupul – cunoscut doar sub numele de Hackyourmom – a reușit apoi să îi ademenească pe soldații în călduri cu care au început să “flirteze” pentru a le oferi locațiile lor.

Și a funcționat atât de bine încât armata ucraineană a reușit să îi găsească și să le arunce în aer bazele din toate zonele din Ucraina pe care le-au ocupat.

“Rușii vor să se dezlănțuie. Trimit o mulțime de propuneri la “fete”

Unul dintre membrii grupului, Nikita Knysh, a declarat “Rușii, întotdeauna vor să se dezlănțuie. Trimit o mulțime de propuneri la “fete” pentru a dovedi că sunt războinici. (După ce a văzut la știri că informațiile sale au lăsat să fie vizată o bază) primul meu gând a fost – sunt eficient, îmi pot ajuta țara. Apoi, mi-am dat seama, vreau mai mult din asta – vreau să găsesc mai multe baze, din nou și din nou. Pentru mine, acest lucru s-a simțit ca o luptă. Fără bani, fără un software genial, și chiar fără hack-uri geniale – poți folosi escrocii, dark web-ul împotriva inamicului tău. În acest moment, legile rusești nu contează – ceea ce avem este experiența de a fi în primul război cibernetic.”

Alături de o echipă, el susține că au scris un cod special pentru a ajuta la depistarea soldaților din informațiile care le-au fost date. Acesta s-a bazat pe un cod de “învățare automată”, care a separat “traficul” normal de cel al mișcărilor militare. Acesta a fost apoi pus la dispoziția oficialilor ucraineni prin intermediul unui “portal public”, adaugă FT.

Deși nu este clar ce baze au ajutat Knysh și echipa de 30 de persoane să identifice armata ucraineană, oficialii s-au distanțat de a da orice credit hackerilor, afirmă rapoartele locale.

citește și...