“Sinucigașă, needucată, șomeră, rasă în cap”. Un senatorul rus și-a denunțat fiica. Tânăra a criticat războiul lui Putin

23.08.2022, 15:05

Un membru al Consiliului Federației, camera superioară a legislativului rus, și-a denunțat propria fiică drept “trădătoare” după ce aceasta a acordat un interviu în care a denunțat invazia neprovocată a Rusiei în Ucraina vecină. El a spus că nu s-a mai implicat în educația ei de când avea trei ani, iar acum a încetat să mai comunice cu ea și să o susțină de când “și-a vândut tatăl, familia, patria și a părăsit Rusia”. Diana a declarat într-un interviu că Isakov a plătit pensie alimentară, dar nu au avut o legătură strânsă.

Un membru al Consiliului Federației din Federația Rusă din partea districtului autonom Khanty-Mansiysk din Yugra, Eduard Isakov, și-a renegat public fiica cea mare, Diana, care a adoptat o poziție anti-război, într-un interviu acordat publicației “Meduza”.

Comentând materialele mediatice despre fiica sa (pe lângă Meduza, serviciul rusesc al BBC a publicat și un articol despre ea), Isakov a numit-o pe Diana “trădătoare”, sugerând că aceasta a primit o recompensă în bani pentru interviu, scrie Meduza, relatează Censor.NET.

“Sinucigașă, needucată, șomeră, rasă în cap, LGBT”

“Prieteni, telefonul meu sună fără oprire astăzi. Mass-media, care fuseseră recunoscute ca agenți străini, au publicat un interviu cu Diana, fiica mea cea mare din prima mea căsătorie. Ea se pronunță împotriva operațiunii militare speciale, împotriva politicii țării sale. Se pare că a primit bani de la aceste instituții media, cu alte cuvinte, și-a vândut tatăl, familia, patria și a părăsit Rusia. Este greu să alegi cuvintele atunci când fiica ta se dovedește a fi o trădătoare.

În aprilie, Diana a luat parte la un miting împotriva OMV. Când am aflat despre asta, am încercat să îi explic necesitatea OMS, i-am sugerat să viziteze locurile de glorie militară ale poporului sovietic, să citească despre istoria țării sale. I-am sugerat să meargă în Donbas ca voluntar, pentru a ajuta oamenii care au fost în război timp de opt ani și să învețe la fața locului motivele pentru OUG.

“Nu a lucrat nicio zi, cerându-mi bani pentru a se întreține”

Dar, din nefericire, fiica mea nu vrea decât să facă agitație pe un subiect atât de serios, așa că s-a adresat presei, povestindu-le despre poziția ei, fără să uite să menționeze că este fiica unui senator.

Întâmplarea face că nu am mai crescut-o pe Diane de când avea trei ani. Acum ea are 25 de ani. Este înregistrată la dispensarul psihoneurologic din orașul Iugorsk, de unde este originară, din cauza tentativelor de suicid. Este dificil să comunic cu ea.

Timp de trei ani a pretins că este LGBT, s-a ras în cap și s-a îmbrăcat ca un băiat, apoi a început să se întâlnească cu un bărbat și a decis că, până la urmă, este fată. Diana nu are studii; a absolvit liceul și nu a vrut să studieze mai departe. Nu a lucrat nicio zi, cerându-mi bani pentru a se întreține.
Din momentul în care am aflat că este împotriva Rusiei, am încetat să mai comunicăm,  nu-i ofer un loc de trai. Am crezut că își va găsi un loc de muncă, își va începe viața de adult și va gândi ca un adult. Dar ea a decis să facă bani vânzându-și interviul și prezentându-se ca fiica unui senator”.

 

Tânăra a părăsit Rusia

La începutul aceleiași zile, Isakova, în vârstă de 25 de ani, a declarat pentru Meduza și BBC că a părăsit Rusia și că intenționează să formeze o “nouă opoziție” în străinătate pentru a se opune războiului. Părinții Isakovei au divorțat de mult timp, iar ea a declarat că nu are “relații apropiate” cu tatăl ei.

Când a început războiul, am avut un sentiment de vinovăție“, a declarat Isakova pentru Meduza. “Acum îmi asum responsabilitatea pentru deciziile și acțiunile mele și fac tot ce pot pentru a ajuta oamenii, opoziția și națiunile din Rusia, și așa mai departe…. Vinovăția nu face bine nimănui. Accept trecutul și fac tot ce pot pentru a face lucrurile mai bine.”

De la invazia Moscovei în Ucraina în februarie, războiul a divizat multe familii rusești, unii membri susținând Kremlinul, iar alții opunându-se războiului.

citește și...