Singura țară din lume fără țânțari. Care este principalul motiv al absenței acestui tip de insecte pe teritoriul său

17.09.2022, 11:30

Islanda este singura țară care nu are acest tip de insecte. Motivul principal este incapacitatea de a coexista cu clima de pe teritoriul islandez. Principalul motiv al absenței țânțarilor pe teritoriul său se datorează contrastelor puternice ale climei islandeze. În timpul iernilor, temperatura medie este de obicei de 1-2°C, în timp ce vara crește până la aproximativ 12°C.  

Mușcături și iritații. Acestea sunt câteva dintre consecințele imediate ale traiului cu țânțarii, care sunt întotdeauna prezenți în multe dintre țările din Europa, în cea mai caldă perioadă a anului, în special vara. Întotdeauna recurgem la aproape orice metodă pentru a încerca să evităm să fim mușcați.

Există o singură țară din lume care se poate lăuda cu absența acestui tip de insecte în climatul său. Aceasta este Islanda. Principalul motiv al absenței țânțarilor pe teritoriul său se datorează contrastelor puternice ale climei islandeze. În timpul iernilor, temperatura medie este de obicei de 1-2°C, în timp ce vara crește până la aproximativ 12°C. Totuși, acesta nu este singurul factor determinant, potrivit as.com.

Apa este esențială pentru reproducere

Celelalte motive pentru care nu se pot aclimatiza în Islanda sunt legate de faza de reproducere a țânțarului și de apă. Înmulțirea are loc întotdeauna în medii umede, iar apa este esențială pentru acest lucru. În plus, nu orice tip de apă este potrivit, deoarece trebuie să fie într-un mediu cu apă stagnantă și unde există umiditate, zone umbrite și vegetație.

În ceea ce privește reproducerea, țânțarii femele joacă un rol cheie, deoarece acestea trebuie să se hrănească cu sânge pentru a-și depune ouăle. Dacă nu se hrănesc cu acest lichid, nu vor putea depune niciodată ouă, așa că sângele cu care se hrănesc este esențial pentru supraviețuirea speciei. În plus, femelele trebuie să-și depună ouăle în apă pentru a supraviețui. Având în vedere temperaturile scăzute ale apei din Islanda, este imposibil ca reproducerea să aibă loc acolo.

Țânțarul tigru, printre diferitele tipuri din Spania

Țânțarul tigru a fost descoperit pentru prima dată în Spania în 2004, în Catalonia, iar un an mai târziu în Comunitatea Valenciană. Ultima dată când a fost descoperit în Spania a fost săptămâna trecută, în orașul Basauri din Biscaya, cu o mutație care, în Europa, fusese înregistrată doar în Italia. În plus, au fost găsite mutații și în țări precum Franța, Malta, Elveția, Bulgaria, România, Turcia și Georgia.

 

 

citește și...