„Avertisment de urgență”. Simptomele Omicron care apar pe piele, buze și unghii

12.01.2022, 16:21
„Avertisment de urgență”. Simptomele Omicron care apar pe piele, buze și unghii

Omicron este cea mai recentă variantă care a făcut ravagii în întreaga lume, mutația care se răspândește rapid duce la creșterea numărului de coronavirus . În ciuda acestui fapt, Organizația Mondială a Sănătății a spus că simptomele mai ușoare au dus la o „decuplare” între un număr mare de cazuri și rate scăzute de deces.

Multe dintre simptomele Omicron nu au fost detectate anterior în alte variante de îngrijorare.

Cu toate acestea, Centrul American pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a detectat câteva simptome grave ale Omicron care ar putea fi un „avertisment” urgent pentru pacienți.

Un nou simptom mai neobișnuit poate afecta pielea, buzele sau unghiile

CDC îi îndeamnă pe oameni să fie atenți la schimbările de culoare ale pielii, buzelor sau unghiilor.

Potrivit experților, pielea palidă în oricare dintre aceste zone poate fi un indiciu al nivelului scăzut de oxigen din sânge.

CDC descrie aceste modificări drept „semne de avertizare de urgență”. În acest caz, pacienții sunt sfătuiți să solicite asistență medicală urgentă.

Care sunt principalele simptome ale Omicron?

Cu toate acestea, există câteva simptome mai puțin îngrijorătoare ale Omicron care se pot manifesta și pe piele. Un studiu din aplicația de urmărire a simptomelor ZOE, care permite persoanelor pozitive să înregistreze simptomele pe care le-au experimentat, a constatat că apar erupții cutanate și dureri de ochi.

Cele mai frecvent raportate simptome, conform aplicației de urmărire a simptomelor ZOE:

  • Rinoree
  • Cefalee (durere de cap)
  • Strănut
  • Tuse persistenta
  • Durere de gât

Copiii sunt mai susceptibili de a prezenta erupții cutanate

Cu toate acestea, au fost raportate și alte simptome, precum transpirații nocturne, greață, oboseală și dureri corporale, febră, erupții cutanate și dureri de ochi.

Aceste simptome sunt mai puțin frecvente, totuși, copiii sunt mai susceptibili de a prezenta erupții cutanate ca urmare a utilizării Omicron.

Au fost detectate trei tipuri specifice de erupții cutanate

Se pare că prima este similară cu erupția cutanată de căldură înțepătoare, formându-se în zone mici și devenind mâncărime și denivelată la atingere.

Al doilea tip este similar cu umflăturile înălțate asociate în mod obișnuit cu stupii.

O proporție de oameni care au fost testați pozitiv pentru variantă au raportat, de asemenea, pete dureroase pe piele, care sunt asemănătoare blenului.

Acestea pot fi într-o nuanță de violet sau roșu. Deși pot apărea modificări ale pielii, acestea nu sunt încă printre cele mai comune simptome ale coronavirusului.

Pacienții care suferă de modificări ale pielii și cred că ar putea avea COVID-19, sunt sfătuiți să facă un test de flux lateral.

 

citește și...