Medicul Virgil Musta, despre explozia de cazuri și valul 5: „Probabil că 25.000 de cazuri pe zi este varianta optimistă”

06.01.2022, 13:25
Medicul Virgil Musta, despre explozia de cazuri și valul 5: „Probabil că 25.000 de cazuri pe zi este varianta optimistă”
Virgil Musta: ”E o situație îngrijorătoare, pandemia este într-o accelerare mare”

Virgil Musta a făcut previziuni sumbre despre valul 5 al pandemiei. Medicul crede, cu tărie, că lucrurile se vor înrăutăți rapid. Medicul a explicat faptul că la momentul actual suntem abia la începutul valului 5 al pandemiei și că, din păcate, lucrurile se vor înrăutăți rapid. „Probabil că 25.000 de cazuri este varianta optimistă”.

Medicul Virgil Musta a vorbit, în exclusivitate pentru fanatik, despre explozia de noi cazuri COVID-19 din România, valul cinci făcându-și, deja, simțită prezența.

Virgil Musta spune că, în vârful valului 5, ne putem aștepta la cifre uriașe de noi cazuri zilnice, cu atât mai mult cu cât în România rata de vaccinare este destul de scăzută.

Virgil Musta: ”Virusul s-a răspândit mai repede”

”Era de așteptat, aș zice, noi suntem la o lună, o lună și jumătate în urmă față de creșterea din Europa. La noi au fost mai mulți factori care au favorizat creșterea de acum. Probabil a contribuit și venirea celor din Europa, acolo unde există Omicronul. Faptul că  a fost o perioadă fără restricții și, normal, în comunitate oamenii au fost mai apropiați, nu au respectat anumite norme de distanțare, virusul s-a răspândit mai repede, iar asta a contribuit, de asemenea, la creșterea numărului de infectări”.

 

Virgil Musta speră că varianta Omicron, tulpina virusului care, probabil, va deveni dominantă și în România, va avea o mortalitate mai mică față de Delta.

Virgil Musta: ”Este foarte probabil să avem vârfuri de 25.000 de îmbolnăviri zilnice”

”Eu nu sunt epidemiolog, dar este foarte probabil să avem vârfuri de 25.000 de îmbolnăviri zilnice. Iar uitându-mă în Franța, Anglia, Germania, care sunt și țări mai vaccinate decât noi, cu o rată de 70-80%, numărul de cazuri este dublu față de maximul atins în cel de-al patrulea val. Noi am ajut aproape de 20.000, deci vom depăși sigur 20.000 de cazuri zilnice. Probabil că 25.000 de cazuri este varianta optimistă”, explică medicul Virgil Musta pentru fanatik.ro.

citește și...