Simptomele ciudate ale unui student de 18 ani, depistat pozitiv cu COVID-19: ‘N-am simțit niciodată asemenea dureri’

29.10.2020, 12:37
Simptomele ciudate ale unui student de 18 ani, depistat pozitiv cu COVID-19: 'N-am simțit niciodată asemenea dureri'
Simptomele ciudate ale unui student de 18 ani, depistat pozitiv cu COVID-19: 'N-am simțit niciodată asemenea dureri'

Coronavirusul face ravagii nu doar în organismul persoanelor mai în vârstă și cu probleme de sănătate, ci și în rândul tinerilor.

Alex Trandafir, un tânăr de 18 ani din Oradea, care în prezent este student în Anglia, a povestit că a trecut printr-o experiență urâtă, după ce a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus.

Acesta a mărturisit pe pagina lui de Facebook că a avut o formă ușoară a bolii, însă cu toate acestea a simțit dureri pe care nu le avusese vreodată.

Tânărul a povestit cum s-a simțit

Adolescentul a explicat pas cu pas prin ce a trecut, iar simptomele nu au fost tocmai plăcute.

‘Miercuri, 14.10, m-am trezit tare buimac, cu o durere de cap și cu ganglionii limfatici din zona gâtului inflamați. Seara am început să am febră ușoară, la pachet cu niște frisoane groaznice. Am vrut să merg la baie și nu mă puteam ridica din pat. Cu frisoanele, au venit amețeli, stări de rău. Eram foarte panicat.

Era prima dată când mă îmbolnăveam departe de casă, eram singur și avem în spate un istoric foarte predispus pentru complicații în contextul COVID-19 – sunt astmatic și orice răceală se poate transforma ușor în pneumonii interstițiale. Am reușit cumva să adorm, cu greu. Am transpirat enorm noaptea aia. Am luat doar un paracetamol înainte să adorm, nimic mai mult’, a spus Alex.

S-a tratat acasă cu aspirină și paracetamol

Pentru că se simțise rău, el a decis ca a doua zi să meargă să se testeze. Din nefericire, rezultatul a fost unul pozitiv. 

‘Mă simțeam exact ca dracu. Ziua de decurs cât de cât bine, mai puțin momentul în care au apărut durerile musculare. Au fost cele mai ciudate dureri pe care le-am simțit vreodată. Cele mai dese erau în zona omoplaților și în zona lombară, dar cele mai supărătoare le-am avut la piciorul drept. Începea ca o amorțeală în tot piciorul, care devenea o durere generală imposibil de localizat. Simțeam efectiv cum parcă se blocau vasele sanguine și nu mai circula sângele bine prin picior. Erau genul acela de dureri pe care le simți la gripă și apar când te uiți în lateral’, a mai adăugat tânărul student.

Cât timp a stat acasă, Alex a ales să se trateze cu aspirină și paracetamol, a băut foarte multe lichide (3-4 litri de apă și ceai) și a luat suplimente de vitamina C și zinc.

‘Cred că e pentru prima dată când am simțit efectul sportului asupra organismului și am simțit cât de mult mi-a ajutat plămânii faptul că în primăvară m-am apucat de alergat, că mi-am schimbat alimentația destul de mult în bine și că am lucrat la imunizarea mea tot anul. Acum sunt foarte bine, mai am uneori niște stări de oboseală, dar sunt sigur că vor pleca’, a mai spus tânărul.

citește și...