Larisa Iordache are coronavirus. ”M-am izolat acasă pentru două săptămâni”

28.10.2020, 15:05
Larisa Iordache are coronavirus. ”M-am izolat acasă pentru două săptămâni”
Larisa Iordache are coronavirus. ”M-am izolat în casă pentru două săptămâni”

Gimnasta Larisa Iordache a fost depistată pozitiv cu coronavirus. Sportiva a fost cea care a anunțat pe contul său de Facebook că este infectată.

Larisa Iordache a stat departe de marile competiții de gimnastică în ultima perioadă de timp din cauza accidentărilor. Aceasta urma să revină în competiții, însă planurile i-au fost date peste cap după ce a fost depistată pozitiv cu COVID-19. Anunțul a fost făcut chiar de gimnastă pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

”Gimnastica m-a învățat să fiu o persoană… pozitivă ?! Așteptam un test pozitiv la verificarea de la Izvorani unde trebuia să concurez pentru prima dată după 3 ani! Pregătită, cu ambiție și multă determinare alături de antrenorii mei. Eram gata să mă ridic, să lupt pentru visul meu! Așa voi face și acum… după un test pozitiv la COVID -19. M-am izolat acasă pentru două săptămâni, pentru a ramâne sănătoasă și pentru a reveni în parametrii normali, pentru a-mi putea relua pregătirea liniștită. Mă simt bine, am o stare generală fără simptome grave, simt doar o mică răceală pe care o voi trata așa cum mi-a recomandat medicul. Îmi pare foarte rău pentru aceasta veste… ajunsesem în formă, gata de a arata tot ce am muncit în aceste ultime luni. Viata mi-e un pic dată peste cap. Dar o gimnastă știe cum să se dea peste cap și să aterizeze în picioare, nu?!O să am grijă de sănătatea mea, îmi doresc liniște !Ceea ce vă doresc tuturor! PS… Sper să ne vedem la Nationale!”, a transmis Larisa Iordache.

Larisa Iordache are o carieră impresionantă

Larisa Iordache, în vârstă de 24 de ani, este una dintre cele mai titrate gimnaste din România și din lume. Provine dintr-o familie de sportivi. Fratele Larisei Iordache practică fotbal de performanță, mama gimnastei a făcut handbal, iar tatăl ei a practicat fotbal. S-a apucat de gimnastică întâmplător, după ce a fost remarcată în parc de către Mariana Câmpeanu, antrenoarea clubului Dinamo, pentru ambiția de care dădea dovadă încercând să meargă pe role. A cucerit prima medalie de campioană națională la 8 ani, la concursul “Mica Gimnastă”.

Larisa Iordache este medaliată olimpică, mondială și europeană, câștigătoare a medaliei de bronz în proba pe echipe la olimpiada din 2012, cvadruplă medaliată mondială și de 12 ori medaliată europeană. S-a antrenat la Colegiul Național Sportiv „Cetate Deva” iar mai apoi a ajuns la lotul olimpic de la Izvorani.

“E unică în gimnastică… Are explozie, are viteză, este o combinație între dificultate acrobatică și veleități artistice. Pe Larisa e dificil să o bagi într-un tipar”, spunea celebra antrenoare Mariana Bitang despre gimnasta Larisa Iordache.

citește și...