Simona Gherghe, reacție după recordul de infectări cu coronavirus din România. ”În camerele de gardă e jale”

08.07.2020, 15:45
Simona Gherghe, reacție după recordul de infectări cu coronavirus din România. ”În camerele de gardă e jale”
Simona Gherghe, reacție după recordul de infectăi cu coronavirus din România. ”În camerele de gardă e jale”

Vedeta de televiziune Simona Gherghe a reacționat vehement după creșterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus în țara bnoastră.

Simona Gherghe a transmis un mesaj după ce în Român ia au fost raportate 555 de noi cazuri de infectare cu Covid-19 pe teritoriul țării noastre în ultimele 24 de ore.  Prezentatoarea Tv afimă că un doctor i-a spus că la camerele de gardă ale sptalelor vin tot mai mulți pacienți infectați cu noul coronavirus.

”Mi-a spus un doctor că în camerele de gardă e jale. Și știți de ce? Că vin mai multe cazuri de Covid ca-n perioadă de lockdown. Iar medicii și asistenții sunt echipați în combinezoane (măști, viziere, tot tacâmul). Iar aerul condiționat NU funcționează ca să nu împrăștie virusul. Și voi va plângeți că trebuie să purtați masca câteva minute pe zi?! ??? #555 #covid #poartamasca”, a scris Simona Gherghe pe contul său de socializare.

555 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în ultimele 24 de ore

Alte 555 de noi cazuri de infectare cu coronavirus – cel mai mare număr anunțat în România de la debutul pandemiei – au fost raportate în ultimele 24 de ore, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 30.175.

Bilanțul deceselor din cauza COVID-19 în România a ajuns la 1.817.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 796.484 de teste. În ultimele 24 de ore, au fost făcute 13.147 de teste pentru coronavirus.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Avertismentul lui Raed Arafat

Raed Arafat a explicat că numărul de îmbolnăviri va continua să crească dacă nu se respectă regulile și în absența unei legislații clare privind carantina din punct de vedere medical.

“Lipsa respectării unor reguli de către o parte din populație, de către operatori economic a dus la o creștere continuă prin transmitere comunitară. Avem creștere semnificativă continuă.

Trendul e în creștere și singura soluție e ca populația să se convingă că trebuie să respecte regulile care s-au solicitat și să nu asculte campaniile care îndeamnă să nu le respecte. Astea sunt probleme serioase care vor duce la creștere mai departe.

Din discuțiile avute cu colegii care urmăresc situația reiese că la acest moment, dacă lumea nu începe să respecte mai mult regulile și să-i respecte pe cei care le respectă, riscul de a continua să crească numărul de infectări e destul de serios.

Problema e că noi am luat măsuri de relaxare care s-au ținut cu excepția ultimelor, dar pentru relaxare trebuia să existe măsuri compensatorii, măsurile compensatorii sunt în responsabilitatea individului – portul măștilor, spălatul pe mâini, fără zone aglomerate, să eviți anumite comportamente care altădată erau normale, dar acum trebuie să ai grijă la ele”, a declarat Raed Arafat.

citește și...