Dezvăluire-șoc! Unde a apărut, de fapt, primul focar de coronavirus. Nu China este țara în care a izbucnit pandemia de COVID-19

07.07.2020, 15:22
Dezvăluire-șoc! Unde a apărut, de fapt, primul focar de coronavirus. Nu China este țara în care a izbucnit pandemia de COVID-19
Dezvăluire-șoc! Unde a apărut, de fapt, primul focar de coronavirus. Nu China este țara în care a izbucnit pandemia de COVID-19

Dezvăluire-șoc din partea unui specialist de la Oxford! Acesta a mărturisit că pandemia de coronavirus nu a izbucnit la Wuhan, în China, ci era prezent şi în alte zone ale lumii, cu mult timp înainte de a se crea condiții favorabile.

Răsturnare de situație despre originea coronavirusului! Se pare că virusul ar fi luat naștere pe un vas de croazieră, în momentul în care mâncarea pentru pasageri a fost decongelată.

Tom Jefferson a vorbit într-un interviu publicat de The Telegraph despre apariția primului focar de coronavirus.

De unde a pornit infecția cu coronavirus

‘Cred că virusul era deja aici – aici însemnând peste tot. S-ar putea să fie un virus latent, care a fost activat de condiţiile de mediu’, a declarat doctorul Tom Jefferson de la Centrul de Medicină Bazată pe Dovezi (CEBM) din cadrul Universităţii Oxford.

‘La începutul lunii februarie, a existat un caz în Insulele Falkland. De unde a venit acesta?A existat un vas de croazieră care a plecat din Georgia de Sud spre Buenos Aires, iar pasagerilor li s-au făcut analize, apoi, în ziua a opta, când au început să navigheze spre Marea Weddell, au avut primul caz. A fost în mâncarea care a fost dezgheţată şi a fost activat?’, a mai adăugat el.

Expertul a ținut să argumenteze că există dovezi că virusul se afla și în alte locuri înainte de a izbucni violent într-o piață din Wuhan, China.

Pandemia de coronavirus a făcut peste 500.000 de victime

‘Astfel de lucruri ciudate s-au petrecut cu gripa spaniolă. În 1918, aproximativ 30 de procente din populaţia din Samoa de Vest au murit din cauza gripei spaniole şi nu au avut niciun contact cu lumea exterioară. Explicaţia pentru aceasta nu ar putea fi decât că aceşti agenţi nu vin sau nu se duc nicăieri. Ei sunt întotdeauna aici şi ceva îi declanşează, poate densitatea populaţiei sau condiţiile de mediu şi asta este ceea ce ar trebui să aflăm’, a mai adăugat Jefferson.

De asemenea, doctorii în virusologie din Spania au descoperit în eşantioanele de ape reziduale din Barcelona urme de coronavirus, încă din martie 2019.

Pandemia de coronavirus a început la finalul anului trecut în orașul Wuhan, dar s-a răspândit mai rapid decât se aștepta. Se pare că sursa inițială COVID-19 ar fi fost șerpii, care au declanșat un focar al unei boli respiratorii mortale în China, informa CNN, în urmă cu câteva luni.

De la începutul pandemiei, au fost confirmate peste 11.343.890 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, în 196 de ţări. Doar 5.906.500 persoane s-au vindecat până în prezent și 531.789 și-au pierdut viața.

citește și...