Shanghai închide un cartier cu 2,7 milioane de oameni pentru testarea anti-Covid. „Lockdown-ul va fi ridicat după ce vor fi recoltate probe”

09.06.2022, 13:09

Shanghai va închide sâmbătă un cartier de 2,7 milioane de locuitori pentru a efectua teste de coronavirus în masă, au declarat autoritățile orașului, în timp ce metropola chineză se luptă să iasă pe deplin din restricțiile implementate. „Lockdown-ul va fi ridicat după ce vor fi recoltate probe”, au anunțat autoritățile.  În conformitate cu politica strictă a Chinei – zero-Covid -, toate cazurile pozitive și contactele apropiate sunt izolate – deseori inclusiv întreaga clădire sau comunitatea în care locuiesc – sunt puse în carantină.

Orașul a atenuat multe restricții săptămâna trecută, după ce și-a pus în carantină 25 de milioane de locuitori la casele lor din luna martie, când China s-a luptat cu cel mai grav focar de Covid din ultimii doi ani.

Dar lockdown-ul nu a fost niciodată ridicat pe deplin, iar sute de mii de oameni din cel mai mare oraș al Chinei sunt încă limitati la casele lor.

Un cartier din Shanghai, în care locuiesc 2,7 milioane de oameni, va fi închis

Cartierul din sud-vestul Minhang, care găzduiește 2,7 milioane de oameni, va fi plasat sub „gestionare închisă” sâmbătă dimineața și toți locuitorii vor fi testați, au declarat autoritățile districtuale într-o postare pe rețelele de socializare joi.

„Lockdown-ul va fi ridicat după ce vor fi recoltate probe”, au adăugat ei, fără a oferi o oră sau o dată anume.

Toate cazurile pozitive și contactele apropiate sunt izolate

De asemenea, declarația nu a precizat ce măsuri ar fi impuse în cazul în care locuitorii cartierului sunt testați pozitiv.

În conformitate cu politica strictă a Chinei – zero-Covid -, toate cazurile pozitive și contactele apropiate sunt izolate – deseori inclusiv întreaga clădire sau comunitatea în care locuiesc – sunt puse în carantină.

Shanghai a raportat nouă infecții locale noi joi – niciuna în Minhang.

Anunțul a stârnit teamă în rândul unor utilizatori ai rețelelor sociale care spuneau că lockdown-ul ar putea fi prelungit și după sâmbătă, dacă se găsesc cazuri.

Între timp, Beijingul, capitala Chinei, trece mai ușor către normalitate, după ce luna trecută a închis restaurante, săli de sport și stații de metrou pentru a înlătura un focar mai mic.

citește și...