Șeful Ryanair spune că era zborurilor de 10 euro s-a încheiat. “Nu veți mai vedea aceste tarife”
Zborurile de un euro și 10 euro ale companiei Ryanair nu vor fi disponibile pentru clienți timp de “câțiva ani”, deoarece compania aeriană se confruntă cu creșterea prețurilor la combustibil. “Tarifele de un euro, tarifele de 0,99 euro, chiar și cele de 9,99 euro – nu veți mai vedea aceste tarife în următorii ani”
Într-un interviu acordat BBC Radio 4, șeful Ryanair, Michael O’Leary, a declarat că se așteaptă ca tarifele medii să crească cu aproximativ 10 euro în următorii cinci ani.
În speranța de a compensa creșterea prețului combustibilului, biletele de la aproximativ 40 de euro (33,75 lire sterline) anul trecut ar urma să ajungă în schimb la aproximativ 50 de euro până în 2027, potrivit BBC.
“Nu veți mai vedea aceste tarife în următorii ani”
El a spus: “Nu există nicio îndoială că, la capătul inferior al pieței, tarifele noastre promoționale cu adevărat ieftine – tarifele de un euro, tarifele de 0,99 euro, chiar și cele de 9,99 euro – cred că nu veți mai vedea aceste tarife în următorii ani”.
Deși creșterea prețurilor are un impact asupra tarifelor companiei aeriene și face ravagii asupra veniturilor disponibile ale oamenilor, O’Leary este încrezător că numărul de clienți va rămâne constant.
Acord comercial cu Uniunea Europeană
În schimb, el crede că călătorii se vor îndrepta către alternative mai puțin costisitoare, precum Ryanair și EasyJet.
“Credem că oamenii vor continua să zboare frecvent”, a spus el. “Dar cred că oamenii vor deveni mult mai sensibili la preț și, prin urmare, părerea mea despre viață este că oamenii vor face schimburi de multe milioane de euro.”
El a adăugat că următorul prim-ministru ar trebui să aibă “coloana vertebrală” pentru a asigura un acord cu Uniunea Europeană pentru a deschide libera circulație a forței de muncă.
El a spus: “Cred că primul lucru pe care ar trebui să îl facă pentru a stimula economia britanică este să acorde prioritate unui acord comercial cu Uniunea Europeană – un bun punct de plecare ar fi deschiderea din nou a liberei circulații a forței de muncă între Regatul Unit și Europa.”
O’Leary, care a declarat că a acceptat rezultatul referendumului din 2016 privind Brexitul, a adăugat: “Trebuie să accepți că nu vei fi ales de un electorat foarte restrâns de 180.000 de membri ai Partidului Conservator dacă susții politici de bun simț.
Dar, odată ce devii prim-ministru, ar trebui să ai suficientă coloană vertebrală pentru a conduce economia britanică, iar punctul de plecare pentru asta ar trebui să fie un acord de liber schimb cu Uniunea Europeană”.”