Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse a alunecat pe podeaua de marmură și a căzut în timp ce sfințea o biserică. ”Nu permite să fie atins”

25.06.2022, 16:33

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, care a fost sancționat pentru sprijinul său în războiul lui Vladimir Putin din Ucraina, a fost surprins într-o înregistrare video căzând în timpul unei slujbe religioase. ”De vină sunt restricțiile legate de coronavirus, din cauza cărora patriarhul nu permite să fie atins”

Patriarhul Kirill sfintea o biserică în orașul Novorossiysk din regiunea de sud Krasnodar, lângă Marea Neagră, când a alunecat pe podeaua de marmură. După ce a făcut câțiva pași pe podeaua de marmură a alunecat și a căzut pe spate.

Patriarhul Moscovei a căzut în timpul slujbei de slujire a bisericii Petru și Fevronia de Murom, din Novorossiisk. Câteva persoane s-au grăbit să-l ajute să se ridice.

Patriarhul a continuat Liturghia

Un purtător de cuvânt al bisericii a spus că patriarhul s-a rănit la spate pe marginea amvonului, după ce securiștii din apropiere și alți episcopi nu au reușit să reacționeze la timp pentru a opri prăbușirea lui, a informat ziarul Moskovsky Komsomolets. Serviciul a continuat.

Protodiaconul Bisericii Ortodoxe Ruse, Andrei Kuraev, a scris pe canalul său de Telegram că patriarhul Kiril a căzut în timp ce părăsea amvonul, alunecând pe podeaua de marmură.

”Patriarhul nu permite să fie atins”

„Nici personalul de protecție, nici serviciul de protocol, nici episcopii care stăteau în apropiere nu au reacționat la timp. Patriarhul s-a rănit la spate pe marginea amvonului. Liturghia a continuat. De vină sunt restricțiile legate de coronavirus, din cauza cărora patriarhul nu permite să fie atins”, a scris Kuraev.

Patriarhul s-a confruntat cu o condamnare internațională pentru că a oferit o justificare religioasă pentru războiul din Ucraina. Luna aceasta, Regatul Unit l-a sancționat pe cleric după ce UE l-a retras de pe propria listă de sancțiuni după opoziția din partea Ungariei. Biserica a descris măsurile drept „fără sens” și „absurde”.

Patriarhul s-a confruntat cu critici internaționale pentru că a oferit legitimitate religioasă războiului din Ucraina. După opoziţia din Ungaria, el a fost eliminat de pe propria listă de sancţiuni.

 

 

citește și...