Imagini șocante din timpul botezului în urma căruia un bebeluș a murit! Ce a făcut preotul – VIDEO

02.02.2021, 13:33
Imagini șocante din timpul botezului în urma căruia un bebeluș a murit! Ce a făcut preotul – VIDEO
captură YouTube - ActiveNews Romania

Cazul bebelușului în vârstă de șase săptămâni din Suceava care a decedat la scurt timp după botez continuă să provoace revoltă!

Micuțul a intrat în stop cardio-respirator, duminică (31 ianuarie), în timp ce era botezat la o biserică din Suceava.

Tatăl micuțului a mărturisit că băiețelul a înghițit 110 ml de apă după ce a fost scufundat în cristelniță de preot. La doar o zi de la decesul băiatului au fost făcute publice imaginile din timpul botezului.

Imagini șocante din biserica în care a fost botezat micuțul din Suceava

Pe video-ul respectiv, făcut public de activenews.ro, se poate vedea cum preotul scufundă pruncul în apă de trei ori, însă cu fața în sus, nu în jos, așa cum susțin specialiștii că ar trebui să se facă ritualul de botez.

Preotul de la biserica „Sfinţii Constantin şi Elena”, din Suceava, a scufundat copilul de trei ori ținându-l cu fața în sus.

Se pare că bebelușul ar fi înghițit o cantitate mare de apă. El a decedat luni dimineață, 1 februarie, la Spitalul Județean Suceava, la Terapie Intensivă.

‘L-am dus la biserică pentru încreștinare, ce pot să vă spun e că băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar el a inhalat apă. Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă. Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut… Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu?’, a declarat tatăl copilului, potrivit Monitorul de Suceava.

Preotul a fost suspendat din funcție

După moartea copilului, au fost luate și primele măsuri în acest caz. Anchetatorii încearcă să afle ce s-a întâmplat în timpul botezului, iar preotul a fost suspendat din funcție până la finalizarea anchetei. Dacă o să fie găsit vinovat, o să fie condamnat pentru omor din culpă.

‘Părintele de la Suceava este suspendat de la slujire, nu mai slujește până la finalizarea anchetei și dacă se dovedește a fi vinovat, fără îndoială, este un cetățean ca noi toți care va suporta consecințele’, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, potrivit MedikaTv.

citește și...