Se redeschid toate restaurantele de la 1 septembrie. Ce restricții rămân în vigoare

26.08.2020, 18:57
Se redeschid toate restaurantele de la 1 septembrie. Ce restricții rămân în vigoare
Se redeschid toate restaurantele de la 1 septembrie

Miercuri, 26 august, reprezentanții HoReCa au anunțat că toate restaurantele se vor redeschide de la 1 septembrie în anumite condiții. În urma discuțiilor cu premierul Ludovic Orban, s-a decis să se mențină distanțarea fizică, iar persoanele care intră în restaurant vor fi obligate să poarte mască.

În plus, vor fi aplicate și alte restricții precum: o masă liberă, o masă ocupată, număr maxim de 4 sau 6 persoane la o masă, purtarea măștii permanent în interiorul restaurantului atunci când clientul nu este așezat la masă, funcționarea fără aerul condiționat pornit.

Ce restricții rămân în vigoare

“La nivel național, este important să deschidem la data de 1 septembrie. Avem 400.000 de angajați cu slujbele în pericol. Nu se pune problema să mai așteptăm. Evident, vor fi excepții punctuale acolo unde nivelul epidemiologic nu este ținut sub control. Aceste puncte specifice vor putea evolua în cursul următoarelor luni, în funcție de statusul infectărilor.

A fost și domnul ministru Tătaru și domnul Arafat și persoane din Ministerul de Finanțe, pentru că situația HoReCa este o situație complexă. Cu toții am agreat că este important să se deschidă restaurantele la interior, în anumite condiții. Așteptăm decizia CNSU de mâine și care dintre propunerile noastre vor fi acceptate în privința regulamentului.

Vor fi restricții care vor proveni din distanțarea socială, respectiv noi am propus să folosim o masă, o masă să fie interzis de la a fi folosită, ceea ce va decurge o utilizare a restaurantelor la interior de maximum 50%, pentru această fază a relaxării. În funcție de condițiile epidemiologice din următoarele săptămâni, luni, vom adresa alte măsuri în ceea ce privește regulamentul.

Purtarea măștii, condițiile de dezinfectare vor fi reguli absolut stricte. Am solicitat Ministerului Sănătății să avem impunerea legii în restaurante și activitatea HoReCa, cu respectarea normelor și cu penalizarea care să meargă până la suspendarea activității pentru acei operatori care nu respectă aceste reguli’, a declarat Dragoş Petrescu, preşedintele patronatului HORA, notează Digi24.

citește și...