Reguli drastice pentru redeschiderea restaurantelor după 15 iulie! Clienții vor avea de respectat mai multe condiții

06.07.2020, 15:58
Reguli drastice pentru redeschiderea restaurantelor după 15 iulie! Clienții vor avea de respectat mai multe condiții
Reguli drastice pentru redeschiderea restaurantelor după 15 iulie! Clienții vor avea de respectat mai multe condiții

Restaurantele ar putea fi redeschise după data de 15 iulie, însă cu anumite reguli destul de drastice! Momentan, ordinul privind redeschiderea localurilor în interior trebuie să primească acordul lui Ludovic Orban.

Acestea vor fi redeschise cu o serie de reguli şi restricţii. Benzi cu sens unic, solniţele şi meniurile trec de la o masă la alta doar cu dezinfectare, registru la intrare, așa arată o parte din noile măsuri impuse.

Restaurantele ar putea să se redeschidă după 15 iulie

Clienții vor trebui să urmeze benzi cu sens unic, semnalizate, și să păstreze distanţa de 2 metri unii de alţii, la mesele vecine. De asemenea, solniţele, meniurile şi olivierele vor putea fi transferate de la o masă la alta doar după ce vor fi dezinfectate, scrie profit.ro. 

În plus, persoanele care dau semne că ar avea infecţii respiratorii nu li se va permite accesul în incintă. La masă va fi permis un număr de maximum 6 clienţi, faţă de maximum 4 la terase. Excepție fac membrii aceleași familii.

‘În principal, setul de reguli va conţine două paliere: în primul rând, relaxarea măsurilor aferente teraselor şi organizării evenimentelor, şi aici vorbim de faptul că poate se pune în discuţie eliminarea mănuşilor la terase, creşterea numărului de participanţi la evenimentele de pe terase de la 50 la 100 şi anumite măsuri pentru interiorul restaurantelor, mergând chiar până la creşterea numărului de participanţi de la 20 la 50, respectiv de la 50 la 100 pe terasă. Acestea sunt doar propuneri şi vor fi discutate în cadrul acestei comisii’, declara Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA).

Ce spune Ministrul sănătății

Mai mult de atât, va fi interzis consumul de produse stând în picioare cu exceptia meselor dedicate acestui tip de servire.

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, explica că redeschiderea restaurantelor depinde de respectarea regulilor sanitare anunțate de autorități.

‘Orice măsură se ia în context epidemiologic. Aveam în calcul de la 1 iulie redeschiderea restaurantelor, dar contextul ne-a făcut să amânăm decizia. De joi discutăm într-un grup de lucru pentru a cădea de acord asupra unor reguli. O parte din parteneri respectă mai puțin regulile. Odată cu stabilirea regulilor mai este și respectarea regulilor. Dacă vom avea o concluzie a grupului tehnic de lucru, vom aborda și momentul redeschiderii restaurantelor. Noi vrem să fie cât mai repede‘, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

citește și...