Când s-ar putea redeschide restaurantele! Anunțul făcut de proprietari, după negocierile cu Ludovic Orban

02.07.2020, 23:51
Când s-ar putea redeschide restaurantele! Anunțul făcut de proprietari, după negocierile cu Ludovic Orban
Când s-ar putea redeschide restaurantele! Anunțul făcut de proprietari, după negocierile cu Ludovic Orban

Joi, 2 iulie, premierul Ludovic Orban a avut o discuție cu miniştrii Sănătăţii, Economiei şi Internelor, la care au participat și reprezentanţii HoReCa, privind deschiderea restaurantelor. Premierul României a ținut să atragă atenția că acest lucru se va întâmpla când vor permite condiţiile epidemiologice.

Ar putea fi redeschise în câteva zile

Când s-ar putea redeschide restaurantele! Ludovic Orban a mai precizat că redeschiderea restaurantelor trebuie să fie făcută în siguranță pentru clienți, iar localurile îşi vor relua activitatea serviciile dacă vor fi oferite în condiţii de protecţie şi nu va exista riscul îmbolnăvirilor. În plus, ar putea fi permis ca la o masă să stea mai mult de 4 persoane.

Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, a făcut unele precizări despre redeschiderea restaurantelor.

Ce au stabilit

‘În urma solicitărilor HORA şi a celorlalte asociaţii din industrie, Guvernul României a organizat astăzi o întâlnire în care s-a decis constituirea unei comisii alcătuite din reprezentanţi de la Ministerul Economiei, în speţă domnul Răzvan Pîrjol (coordonatorul Direcţiei Turism din Ministerul Economiei, n.r.), de la Ministerul Sănătăţii şi de la ANSVSA, împreună cu reprezentanţi ai patronatului din industrie, urmând ca în zilele următoare, vineri-sâmbătă, să alcătuim un set de reguli care trebuie respectate de jucătorii din industrie, iar în perioada imediat următoare premierul să implementeze aceste reguli – vorbim în speţă despre redeschiderea restaurantelor.

Este un apel al premierului la responsabilitate şi împreună cu industria se doreşte alcătuirea acestui set de reguli. Noi avem deja un set de reguli pe care împreună cu cei trei reprezentanţi ai Guvernului îl vom mai analiza încă o dată şi sperăm ca în perioada imediat următoare – cred că e o chestiune de zile – premierul să permită redeschiderea restaurantelor. Nu s-a pronunţat un orizont de timp’, a afirmat Daniel Mischie, la Digi 24.

Deschiderea restaurantelor trebuia să aibă loc la 1 iulie, însă a fost amânată, iar reprezentanții industriei au mărturisit că această amânare nu poate fi asociată cu creşterea numărului de cazuri de coronavirus din ultimele zile.

citește și...