Scene desprinse din filmele de groază. Un bătrân a fost dus la crematoriu într-un sac de cadavre. ”Este încă în viață”

03.05.2022, 15:33

Un locuitor în vârstă din Shanghai a fost declarat din greșeală mort și dus la o morgă într-o pungă pentru cadavre, în cel mai recent semn de disfuncție în orașul afectat de Covid, unde milioane de oameni rămân în izolarea forțată de guvern. ”Azilul de bătrâni este o mizerie. Au trimis o persoană vie într-un sac de cadavre deși este încă în viață”.

Un videoclip șocant surprinde momentul în care câțiva lucrători din prima linie din Shanghai, afectat de COVID, își dau seama că o pungă de cadavre pe care o duceau la o morgă conținea de fapt o persoană vie.

Doi lucrători mortuari, care sunt îmbrăcați în echipament de protecție, se retrag îngroziți în timp ce fac descoperirea uimitoare în timp ce ridică cadavrul dintr-un vehicul, arată videoclipul postat de South China Morning Post.

Un bătrân este dus la crematoriu într-un sac de cadavre

Filmarea, realizată de un spectator, îi arată pe bărbați care deschid fermoarul pungii galbene în fața unui angajat al unui azil de bătrâni, expunând capul pacientului.

Membrul personalului unității de îngrijire verifică apoi semnele de viață, provocându-i pe trecător să protesteze de teamă că pacientul s-ar sufoca.

”Azilul de bătrâni este o mizerie

După câteva deliberări, pacientul în vârstă este dus înapoi la unitate.

”Azilul de bătrâni este o mizerie. Au trimis o persoană vie într-un sac de cadavre deși este încă în viață Personalul pompei funebre a spus că încă se mișcă… Este iresponsabil, cu adevărat iresponsabil”, spune persoana care a surprins scena, potrivit CNN.

Pe platforma de socializare a Chinei Weibo, mulți utilizatori și-au exprimat neîncrederea în legătură cu eroarea.

„Problemele din Shanghai sunt pe deplin expuse de data aceasta”, a scris o persoană, potrivit CNN.

„Acest eroare este o crimă”, a spus altul.

Luni, guvernul a declarat într-un comunicat că bărbatul se află în stare stabilă.

Autoritățile au concediat mai multe persoane – inclusiv un director al căminului de îngrijire și un medic – în urma unei investigații rapide a incidentului pe fondul reacțiilor, a raportat South China Morning Post.

Gafa a declanșat un nou val de proteste în Shanghai, aflați în izolare, începând cu 28 martie, deoarece guvernul local se confruntă cu critici tot mai mari pentru gestionarea focarului Omicron.

citește și...