Salată de pepene, castraveți și Feta. O rețetă delicioasă și răcoritoare

04.07.2022, 20:21

Salatele sunt ideale pentru a pune în evidență produsele proaspete de sezon: și garnituri perfecte pentru grătare. Această rețetă combină exploziile dulci și sărate de arome delicioase care se potrivesc bine cu burgeri, pui la grătar, salate de paste și multe altele! Pregătește salata de pepene verde cu feta și castraveți, apoi servește-o cu o rețetă de vinetă de casă

Ai nevoie să te relaxezi? O dietă bogată în fructe și legume este asociată cu mai puțin stres, potrivit unui studiu publicat în mai 2021 în Clinical Nutrition. Studiul a constatat că persoanele care au mâncat cel puțin 470 de grame (g) de fructe și legume pe zi (asta înseamnă aproximativ două mere și jumătate, conform Departamentului de Agricultură al SUA [USDA]) au avut niveluri de stres cu 10% mai mici decât cele care au consumat mai puțin de 230 g.

Salata, bineînțeles, este modalitatea perfectă de a înghesui o multitudine de frunze verzi și fructe și legume pline de nutrienți într-un singur bol. Și oferă avantajul suplimentar de a nu fi nevoie să porniți un cuptor sau să aprindeți un grătar, așa că vă puteți răcori în mai multe feluri.

  • Salată de pepene verde, castraveți și Feta

Dulce și sărat se combină pentru a crea această mâncare de vară surprinzător de delicioasă. La prima vedere, combinația poate părea ciudată, dar papilele gustative se vor delecta cu acest melanj de arome, iar starea de hidratare va avea și ea de câștigat. Potrivit Academiilor Naționale de Științe, Inginerie și Medicină, aproximativ 20 la sută din hidratarea noastră ar trebui să provină din alimentele pe care le consumăm. Pepenele roșu și castraveții sunt două dintre cele mai pline de apă alegeri de produse de acolo, cu 91 la sută și, respectiv, 95 la sută apă, potrivit USDA. Pepenele roșu vă va oferi, de asemenea, o doză sănătoasă de licopen carotenoid, un antioxidant puternic care a fost asociat cu un risc mai mic de cancer, boli de inimă și boli de inimă legate de vârstă, potrivit Clinicii Mayo.

4 porții

Ingrediente

  • 1 pepene roșu mini (sau ½ pepene roșu obișnuit), fără coajă, tăiat în cuburi (aproximativ 4 căni)
  • 2 castraveți englezi, cu coaja intactă, tăiați în bucăți
  • ¼ ceașcă de brânză feta fărâmițată
  • 2 lămâi verzi, cu suc
  • 2 linguri de ulei din semințe de struguri sau ulei de măsline cu aromă ușoară
  • Sare kosher și piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • 2 linguri de mentă proaspătă tocată

Mod de preparare

Într-un castron mare, combinați pepenele roșu, castraveții și brânza feta.
Într-un bol mic, bateți împreună sucul de lămâie, uleiul din semințe de struguri, sarea și piperul. Turnați dressingul peste amestecul de pepene verde și castraveți și amestecați ușor pentru a acoperi uniform.
Acoperiți cu mentă proaspătă și serviți.
Nutriție per porție: 150 calorii, 9 g de grăsimi totale (2 g de grăsimi saturate), 3 g de proteine, 21 g de carbohidrați, 2 g de fibre, 16 g de zahăr (0 g de zahăr adăugat), 210 miligrame (mg) de sodiu.

 

citește și...