Rețetă tradițională autentică. Salata de vinete

15.03.2022, 14:59
Rețetă tradițională autentică. Salata de vinete

Salata de vinete românească tradițională autentică. Salata de vinete este o salată delicioasă care poate fi servită pe pâine proaspătă cu roșii și uneori brânză Feta. Multe bucătării europene și din Orientul Mijlociu folosesc vinete în rețetele lor. De la coacere până la prăjire și grătar, vinetele sunt legume versatile care pot fi gătite în multe feluri.

În România, una dintre cele mai tradiționale mâncăruri pe care le puteți găsi este această salată de vinete care se face mai ales vara și se servește cu pâine, roșii proaspete și brânză Feta.

Există diferite moduri de a găti vinete. Totul depinde de posibilitățile tale și de perioada anului. Cu toate acestea, fiecare metodă afectează gustul salatei de vinete pe care, cu siguranță, îl veți observa. Vă rugăm să aruncați o privire la metodele pe care le folosesc.

PASUL 1.
După grătar, prăjire sau coacere vinetele, lăsați-le să se răcească, apoi îndepărtați cu grijă toată coaja. Puneți vinetele într-o strecurătoare și lăsați-le să se scurgă aproximativ o jumătate de oră până la o oră.

Acest pas va elimina sucul din vinete care se presupune a fi amare.

PASUL 2.
Toacă vinetele pe o tablă de lemn cu un cuțit special din lemn/plastic făcut special în acest scop.

Modul tradițional de a dresa salata de vinete, așa cum o făceau întotdeauna majoritatea românilor, era cu ulei de floarea soarelui, ceapă tăiată cubulețe, sare și suc sau oțet de lămâie. Oțetul a fost folosit în trecut, deoarece lămâile erau mai puțin populare decât sunt astăzi.

Puteți folosi ulei de măsline, dar salata nu va mai fi românească autentică.

În mod tradițional, uleiul de măsline nu era foarte disponibil, dar uleiul de floarea soarelui a fost și este în continuare foarte popular.

Totuși, un alt mod de a dresa această salată ar fi cu maioneză. În loc de ceapă se adaugă căței de usturoi.

În ambele cazuri serviți salata pe felii de pâine proaspătă cu felii de roșii și niște brânză feta, dacă doriți.

citește și...