S-a finalizat investigaţia în cazul dopajului Simonei Halep. Ce au declarat avocații tenismenei

05.11.2022, 12:07
S-a finalizat investigaţia în cazul dopajului Simonei Halep. Ce au declarat avocații tenismenei
S-a finalizat investigaţia în cazul dopajului Simonei Halep. Ce au declarat avocații tenismenei

Simona Halep a fost suspendată o perioadă de timp, după ce a fost testată pozitiv la un test antidoping efectuat la US Open. În corpul jucătoarei de tenis a fost găsită o substanță interzisă, numită Roxadustat. Ea riscă o suspendare de până la patru ani. Ce au declarat avocații tenismenei?

Simona Halep urmează să fie audiată la tribunalul independent Sport Resolutions, după ce a picat un test antidoping efectuat la US Open. În cazul ei a fost deschisă o anchetă, iar avocații Simonei au oferit primele declarații. Aceștia nu exclud ca Simona Halep să fi fost ținta unei răzbunări.

Simona Halep, victima unei răzbunări?

„Marșarea pe un sabotaj intenționat, dar asta presupune, desigur, o persoană care să fie dispusă, disponibilă și care să fi procedat, fără știrea ei, la această contaminare intenționată.”, a declarat avocatul Paul Ciucur, pentru TVR.

Dan Mihai, celălalt avocat al jucătoarei de tenis, a precizat că nu exclude contaminarea prin mâncare. Exemplul cel mai bun este cazul Sarei Errani, care a fost suspendată 10 luni. Tenismena a mărturisit că a preparat paste în vasele folosite de o rudă, care era bolnavă de cancer.

„Este cazul Errani, care este un caz mai recent. Contaminarea s-a întâmplat ca urmare a interacțiunii unor medicamente folosite de bunica ei cu mâncarea pe care sportiva a ingerat-o.”, a declarat Dan Mihai.

Simona Halep încearcă să-și demonstreze nevinovăția

Jucătoarea în vârstă de 31 de ani și-a anunțat deja fanii că urmează o perioadă crâncenă pentru ea și întreaga carieră pătată.

Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr! Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea. În întreaga mea carieră, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, este complet împotriva principiilor și valorilor cu care am fost educată. În fața unei astfel de situații, mă simt confuză și trădată.

Voi lupta până la final să demonstrez că nu am luat niciodată conștientă o substanță interzisă. Am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală. Nu este vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare, despre dragostea pentru tenis pe care o am de 25 de ani”, a scris Simona Halep, pe pagina ei personală de Instagram.

citește și...