Medicamentele pe care Simona Halep le ia în fiecare zi. Medicul ei a dezvăluit ce tratament urma tenismena, de mai multă vreme

25.10.2022, 17:22
Medicamentele pe care Simona Halep le ia în fiecare zi. Medicul ei a dezvăluit ce tratament urma tenismena, de mai multă vreme
Medicamentele pe care Simona Halep le ia în fiecare zi. Medicul ei a dezvăluit ce tratamente face tenismena

Simona Halep trece prin cele mai grele momente din viața ei, după ce a picat testul anti-doping. Celebra tenismenă a fost găsită pozitivă la Roxadustat, un medicament aflat pe lista substanțelor interzise. Jucătoarea de tenis a negat toate acuzațiile care i se aduc și încearcă să-și demonstreze nevinovăția. Pe de altă parte, doctorul Simonei Halep a reacționat și a dezvăluit ce medicamente este nevoit să ia tenismena zilnic. 

Simona Halep trece printr-o perioadă destul de dificilă din viața ei. Tenismena a fost suspendată provizoriu deAgenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a picat testul anti-doping făcut la US Open.

Jucătoarea în vârstă de 31 de ani și-a anunțat deja fanii că urmează o perioadă crâncenă pentru ea și întreaga carieră pătată.

Simona Halep încearcă să-și demonstreze nevinovăția

Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr! Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea. În întreaga mea carieră, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, este complet împotriva principiilor și valorilor cu care am fost educată. În fața unei astfel de situații, mă simt confuză și trădată.

Voi lupta până la final să demonstrez că nu am luat niciodată conștientă o substanță interzisă. Am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală. Nu este vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare, despre dragostea pentru tenis pe care o am de 25 de ani”, a scris Simona Halep, pe pagina ei personală de Instagram.

Persoanele apropiate Simonei Halep îi iau apărarea, printre care și Dr. Dana Safta, care are o relație de amiciție cu tenismena de ani buni. Aceasta a dezvăluit public că Simona Halep este nevoită să ia zilnic Euthyrox 50mg și o pastilă anticoncepțională, drept urmare, nu ar fi putut să consume Roxadustat.

foto: instagram

Tenismena lua pastile de ceva timp

Mai mult de atât, ea a suferit și o intervenție la nas, iar consumul de Roxadustat ar fi putut să-i provoace tromboză.

Fratele Simonei mi-a spus că, în decurs de 6 ani, Simona a făcut 106 teste anti-doping. Pe 21 septembrie a mai făcut un test în România, care a ieșit negativ. Pe 7 octombrie i s-a făcut alt test, tot negativ. Am acceptul Simonei să vă dezvălui că ea lua zilnic Euthyrox 50mcg și o pastilă anticoncepțională.

Intervenția la nas a decurs minunat, dacă ar fi luat Roxadustat avea pericol de tromboză. Am întrebat-o pe Simona ce face cu sticlele de apă în vestiar. A zis că întotdeauna le închide și le pune în sacul ei. Acesta nu e introdus în vreo cușetă, dar nici nu ar putea să facă cineva așa ceva… să-i pună ceva în sticlă”, a mărturisit Dr. Dana Safta, la Antena 3 CNN.

citește și...