Rușii “trimiși la război în treninguri” ar putea “să moară înghețați din cauza frigului”

11.10.2022, 18:41

Generalul Sir Richard Shirreff spune că armata rusă a lui Vladimir Putin se străduiește să își aprovizioneze trupele, mulți dintre ei fiind trimiși pe front în încălțăminte civilă, în ciuda temperaturilor de iarnă care au scăzut vertiginos. “Putin va avea nevoie de mult mai multă forță de muncă dacă vrea să se confrunte cu contraofensiva militară a Ucrainei – și s-ar putea să nu fie atât de simplu pe cât ar vrea Occidentul să creadă…”

Trupele rusești sunt trimise să lupte “în adidași”, mulți dintre ei riscând să “înghețe de frig înainte de luptă”, în timp ce se anunță o iarnă rece în Ucraina, a declarat un general de rang înalt.

Generalul Sir Richard Shirreff, fostul comandant suprem adjunct al aliaților pentru Europa, a declarat că lucrurile se anunță sumbre pentru slujitorii lui Putin, deoarece soldații nu au bocanci, în condițiile în care temperaturile vor scădea vertiginos, transmite dailystar.co.uk.

Rușii “trimiși la război în treninguri” ar putea “să moară înghețați din cauza frigului

El a scris în Daily Mail: “Vedem deja valuri de recruți trimiși pe front în treninguri, deoarece există criză de aprovizionare.

“Pe măsură ce iarna ucraineană se instalează, mulți dintre acești recruți ghinioniști ar putea muri de frig înainte de a vedea bătălia, contribuind la o prăbușire a moralului. Bilanțul victimelor va fi imens și, deși știm că rușii sunt pregătiți să îndure durerea, ei nu se tem nici de revoluție.”

Soldații nu au fost antrenați la un standard ridicat

Expertul militar a explicat că cererile lui Vladimir Putin de a mobiliza rapid 300.000 de soldați au dus la faptul că soldații nu au fost antrenați la un standard ridicat înainte de a fi trimiși la luptă, deoarece majoritatea comandanților militari sunt deja în Europa de Est.

În plus, creșterea bruscă a numărului de luptători riscă ca armata rusă să nu aibă o rezervă suficientă de echipament și arme pentru a rezista pe parcursul unei ierni foarte grele, cu zăpadă, ploaie și frig.

Aliații Ucrainei au început deja să sporească donațiile de îmbrăcăminte izolată, inclusiv paltoane ca pălării, pentru a-i ajuta pe bravii apărători să respingă invadatorii lor.

Liniile de aprovizionare rusești s-au dovedit a fi slabe de-a lungul invaziei lor sângeroase, iar acest lucru s-ar putea înrăutăți și mai mult în lunile de iarnă.

Sir Richard a adăugat: “Putin va avea nevoie de mult mai multă forță de muncă dacă vrea să se confrunte cu contraofensiva militară a Ucrainei – și s-ar putea să nu fie atât de simplu pe cât ar vrea Occidentul să creadă…

Intensificarea războiului va necesita o mobilizare la o scară și mai mare și, chiar dacă Putin va reuși să forțeze hoarde de oameni neinstruiți să formeze o armată improvizată, aceștia nu vor avea aproape deloc echipament sau arme.”

 

 

citește și...