Rusia “recrutează voluntari din unitatea de sănătate mintală” pentru a lupta în Ucraina. Ce li se oferă persoanelor dispuse să se alăture “operațiunii militare speciale”
Site-ul unei clinici de sănătate mintală din Sankt-Petersburg a publicat un anunț care oferă plăți generoase în bani pentru oricine este dispus să se alăture “operațiunii militare speciale” a lui Putin în Ucraina. Autoritățile din Sankt Petersburg ar fi încercat, de asemenea, să recruteze persoanele fără adăpost din oraș. Rusia ar recruta soldați bolnavi și răniți din spitale pentru a-și înlocui pierderile. Ce li se oferă voluntari din unitatea de sănătate mintală.
Rusia a început să recruteze voluntari de la o clinică de sănătate mintală din Sankt-Petersburg, s-a raportat.
Un anunț publicat pe site-ul web al Dispensarului psihoneurologic nr. 2 din Sankt Petersburg oferă stimulente tentante în bani pentru pacienții care doresc să se alăture batalioanelor “Kronstadt”, “Neva” și “Pavlovsk”-ul, potrivit dailystar.co.uk.
Ce li se oferă voluntari din unitatea de sănătate mintală
Voluntarilor care se înscriu pentru un tur de serviciu de șase luni li se promite o admitere preferențială la universitate, precum și plăți substanțiale în numerar, în timp ce forța de invazie a lui Putin se află sub o presiune tot mai mare în Ucraina.
Cel mai înfricoșător, site-ul oferă, de asemenea, sfaturi despre cum să treci un examen psihiatric pentru obținerea permisului de port armă.
Armata rusă este obligată să se bazeze pe voluntari pe contacte pe termen scurt
Problemele de recrutare ale Rusiei provin din refuzul lui Putin de a numi atacul asupra Ucrainei un război. Atâta timp cât campania este clasificată drept “operațiune militară specială”, armata rusă nu poate pune în aplicare recrutarea completă a tuturor resurselor sale umane și este obligată să se bazeze pe voluntari pe contacte pe termen scurt.
Dar surse ucrainene l-au acuzat pe Putin că a efectuat o “mobilizare discretă” prin intermediul centrelor regionale de ocupare a forței de muncă din țară.
Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a afirmat, de asemenea, că Rusia ar recruta soldați bolnavi și răniți din spitale pentru a-și înlocui pierderile.
O postare pe pagina de Facebook a Forțelor Armate ucrainene a spus “În Donestsk, invadatorii ruși au găsit o “nouă sursă” de refacere a pierderilor de forță de muncă.
Astfel, recent, reprezentanții armatei ruse de ocupație au început să sosească la spitalele locale din oraș și să ‘externeze’ cu forța pacienții. Bărbații de vârstă militară cu diverse boli sau răni, inclusiv cei răniți în timpul ostilităților care urmează un tratament, intră sub incidența unui astfel de extras.”
Organizația caritabilă rusă pentru persoanele fără adăpost Nochlezhka a declarat că oficiali ai administrației districtului Frunzensky din al doilea oraș al Rusiei au vizitat un adăpost pe 17 august.
Un purtător de cuvânt al Nochlezhka[persoană a declarat pentru Newsweek că recrutorii au încercat să vorbească cu persoanele cazate la adăpost și să lase pliante cu informații despre contractele militare.
Dar un expert american spune că această campanie de recrutare nu face decât “să servească mai mulți ruși pentru a fi măcelăriți”.
Dr. John Callahan, expert în analiză strategică de la New England College, a declarat pentru Express: “Nu este al doilea război mondial. Nu poți să iei un om de pe stradă și, într-o săptămână sau două de antrenament rapid, să fie pregătit pentru un război de mare intensitate. Mai ales atunci când trebuie să atace și să manevreze și să fie cu adevărat flexibili. Este puțin diferit dacă ești în defensivă, unde antrenamentul tău constă în: Iată cum sapi un șanț, iată o armă și în ce direcție o îndrepți. Asta este diferit. Dar acest tip de antrenament nu va aduce Rusiei niciun câștig. Va servi doar pentru ca mai mulți ruși să fie măcelăriți de ucraineni.”
Cifrele verificabile privind pierderile Rusiei sunt greu de obținut.
Ucraina a afirmat recent că peste 50.000 de soldați ruși au fost uciși de la începutul războiului. De asemenea, oficialii ucraineni au anunțat recent că 236 de avioane rusești, 207 elicoptere, 15 nave maritime, 3.305 vehicule terestre și cisterne de combustibil, 209 rachete de croazieră și numeroase alte sisteme militare diverse au fost distruse de forțele sale armate.
Rusia contestă cifrele Ucrainei, dar a oferit ea însăși puține informații. Secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, a recunoscut în aprilie că au existat “pierderi semnificative”, declarând pentru Sky News că victimele rusești au fost o “tragedie uriașă pentru noi”, dar a refuzat să dea o cifră exactă.