Rusia oferă înghețarea gratuită a spermei soldaților trimiși în Ucraina

28.12.2022, 13:18

Ministerul Sănătății din Rusia va oferi sprijin financiar pentru înghețarea spermei soldaților trimiși să lupte în Ucraina. Soldații ruși care au fost mobilizați pentru a lupta în Ucraina vor avea dreptul de a-și congela gratuit sperma în criobancuri, a anunțat agenția de presă de stat rusă TASS.

Citându-l pe Igor Trunov, președintele Uniunii Avocaților din Rusia, TASS a relatat miercuri că Ministerul rus al Sănătății a răspuns la apelul său pentru asistență bugetară pentru soldații care doresc să beneficieze de astfel de servicii.

Ministerul “a determinat posibilitatea de a acorda sprijin financiar din bugetul federal pentru conservarea și stocarea gratuită a celulelor germinale (spermatozoizi) pentru cetățenii mobilizați pentru a participa la operațiunea militară specială pentru 2022-2024”, a declarat Trunov, potri vit reuters.com.

Rusia a chemat peste 300.000 de rezerviști pentru a susține războiul

Suferind o litanie de înfrângeri și eșecuri în invazia sa în Ucraina, Rusia a chemat peste 300.000 de rezerviști pentru a susține efortul său de război măcinat în Ucraina.

Rapoartele privind o creștere a cererii de congelare a spermei au apărut pentru prima dată în octombrie, într-un raport al ziarului rus Moskovskij Komsomolets, care susținea că, după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială pentru a sprijini războiul din Ucraina, a avut loc o creștere a cererii de congelare a spermei, a relatat atunci corespondentul BBC în Rusia, Steve Rosenberg.

“Principalii clienți erau persoanele cu boli cronice”

“În trecut, principalii clienți erau persoanele cu boli cronice. Acum sunt bărbați sănătoși care își îngheață sperma, în cazul în care li se întâmplă ceva, pentru a avea garantată posibilitatea de a deveni tați”, a relatat Rosenberg, citat de ziar.

Generalul american Mark Milley a estimat în noiembrie că aproximativ 100.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți de la începutul invaziei din Ucraina, în februarie. El a mai spus că forțele armate ale Kievului au suferit “probabil” un nivel similar de pierderi.

Acțiunea de mobilizare a Moscovei a determinat, de asemenea, sute de mii de bărbați ruși să fugă din țară pentru a evita să fie recrutați și a declanșat, de asemenea, proteste anti-Kremlin.

 

citește și...