Rusia are două centre “ultrasecrete” pentru antrenarea mamiferelor sale acvatice pentru război

18.11.2022, 20:00

Institutul de Biologie Marină din Murmansk și Oceanariul din Sevastopol sunt învăluite în mister, deoarece guvernul rus nu spune nimic despre ceea ce se întâmplă în cadrul acestor instituții. Russia Beyond a relatat că armata rusă a achiziționat cinci delfini bottlenose în august 2016, iar pe site-ul web al Achizițiilor de Stat a fost anunțată o licitație pentru achiziționarea delfinilor.

Asaltul mortal al Rusiei asupra orașelor portuare ucrainene de la Marea Azov a fost definit de lovituri aeriene și de bocanci la sol, dar este posibil ca mamiferele acvatice – în teorie – să fi fost și ele implicate.

Asta pentru că Rusia are două centre “strict secrete” pentru antrenarea focilor, balenelor și delfinilor, transmite dailystar.co.uk.

Rusia are două centre “ultrasecrete” pentru antrenarea mamiferelor sale acvatice pentru război

Animalele protejează intrările în bazele navale, caută mine subacvatice și, dacă este nevoie, ucid orice intrus care intră pe teritoriul rusesc.

În Murmansk, în nordul Rusiei, și în Sevastopol, în Crimeea, există două centre ultrasecrete care se presupune că sunt destinate antrenării mamiferelor marine.

Armata rusă a achiziționat cinci delfini

Institutul de Biologie Marină din Murmansk și Oceanariul din Sevastopol sunt învăluite în mister, deoarece guvernul rus este foarte discret cu privire la ceea ce se întâmplă în cadrul acestor facilități.

Russia Beyond a relatat că armata rusă a achiziționat cinci delfini bottlenose în august 2016, iar pe site-ul web al Achizițiilor de Stat a fost anunțată o licitație pentru achiziționarea delfinilor.

Potrivit unui reportaj al postului TV Zvezda, deținut de Ministerul Apărării, balenele albe au fost chiar antrenate pentru roluri militare.

“Dar (acestea) s-au dovedit a fi animale foarte delicate – se îmbolnăveau ușor după ce înotau mult timp în apele reci polare. Așadar, balenele au fost considerate mai puțin capabile decât “ucigașii de foci”.

Gennady Matishov, membru al personalului de la Centrul Științific Sudic al Academiei de Științe din Rusia, a declarat că antrenarea animalelor marine nu este ceva nou și că se întâmplă încă din perioada sovietică.

Matishov a declarat pentru RBTH: “Rolul lor principal este de a proteja apele bazei principale a flotei împotriva sabotorilor subacvatici. De exemplu, delfinii bottlenose “pasc” la intrarea în golf și, la detectarea unui intrus, transmit imediat un semnal unui operator de la un punct de supraveghere de coastă. După aceea, ca răspuns la comanda respectivă, ei sunt capabili să ucidă singuri un inamic cu ajutorul unui botniță specială pentru delfini cu țepușă.”

Matishov a adăugat că animalele sunt, de asemenea, antrenate să caute mine.

În ianuarie, Hamas, gruparea armată palestiniană, a ținut prima pagină a ziarelor din întreaga lume când a afirmat că a “descoperit un delfin pe care inamicul l-a folosit pentru a vâna pe mare membrii forțelor noastre navale”.

Un comandant Hamas a declarat că un alt membru, Muhammad Abu Sam’an, a recuperat din apă un ham, de care se pare că era atașată o armă.

Afirmațiile au fost luate în derâdere de presa internațională, dar, având în vedere comentariile lui Matishov, poate că zvonurile aveau ceva adevăr.

citește și...