Rusia acuză o spioană ucraineană că ar fi ucis-o pe Daria Dughina, fiica politologului Aleksandr Dughin. Ruşii susţin că suspecta ar face parte din garda națională ucraineană

22.08.2022, 18:36

Cazul a fost rezolvat. În mai puțin de 48 de ore. Cel puțin potrivit FSB, serviciile secrete rusești. Sâmbăta trecută, Darya Dugina , fiica lui Alexander Dugin , ideologul considerat un apropiat al lui Vladimir Putin , a fost ucisă de ucraineana Natalya Vovk, în vârstă de 43 de ani, care ulterior a fugit în Estonia. FSB a spus că – a existat cu siguranță mâna serviciilor de la Kiev. “În urma unor măsuri urgente de cercetare, Serviciul Federal de Securitate a rezolvat asasinarea jurnalistei Darya Dugina”, a anunțat FSB.

La aproape 48 de ore de la atac, sosește mesajul de condamnare din partea lui Vladimir Putin. Asasinarea Daryei Dugina – a scris președintele rus pe canalul Telegram al Kremlinului.

” A fost o crimă josnică și crudă care a întrerupt viațaunei persoane strălucitoare și talentate, cu o inimă de rus adevărat: bună, iubitoare, înțelegătoare și deschisă. Jurnalist, om de știință, filosof, corespondent de război, ai servit cu onestitate poporul, patria și ai demonstrat cu fapte ce înseamnă să fii un patriot al Rusiei”, a conchis Putin, potrivit tass.com.

Suspecta a participat la festivalul literar și muzical Tradition, unde Dugina era prezentă

Vovk ar fi sosit în Rusia pe 23 iulie împreună cu fiica sa, Sofia Șaban, în vârstă de 12 ani. Cele două au participat la festivalul “Tradiția”, la care au fost prezenți Alexander Dugin și fiica sa. La Moscova, ele au închiriat un apartament în condominiul în care locuia Dugina și au folosit un Toyota Land Cruiser pentru a o urmări pe reporteriță.

“În ziua crimei, Vovk și Șaban au participat la festivalul literar și muzical Tradition, unde Dugina era prezentă în calitate de invitat de onoare”.

Spioana ar fi fugit în Estonia

Pentru a o spiona pe reporteriță, Vovk ar fi folosit o mașină Mini Cooper. Când a intrat în Rusia, vehiculul avea o plăcuță de înmatriculare a Republicii Populare Donețk (E982XH Dpr), la Moscova o plăcuță de înmatriculare a Kazahstanului, (172AJD02), iar când a ieșit, o plăcuță de înmatriculare ucraineană (AH7771IP).

Apoi, după ce a acționat de la distanță explozibilul plasat în Toyota Land Cruiser Prado în care a urcat Dugina – și în care ar fi trebuit să urce tatăl ei – femeia, care a folosit diverse documente de identitate în călătoriile sale, ar fi condus prin regiune. de la Pskov până în Estonia, împreună cu fiica sa, într-o călătorie de aproximativ 12 ore.

Cine este Natalya Shaban Vovk, presupusa spioană ucraineană care ar fi asasinat-o pe Daria Dughina

Femeia, născută în 1979, ar fi sosit în Rusia pe 23 iulie împreună cu fiica ei de 12 ani, Sofya Shaban. În ziua crimei – continuă serviciile de informații ale Kremlinului – Vovk și Shaban au participat la festivalul de literatură și muzică Tradition, unde Dugina era prezentă ca invitată de onoare.

Ruşii susţin că suspecta ar face parte din garda naționala ucraineană. O fotografie cu o legitimaţie a Nataliei Shaban Vovk, presupusa spioană ucraineană, a fost publicată de mai multe canale ruseşti de Telegram.

citește și...