Fiica “ghidului spiritual” al invaziei lui Putin în Ucraina, ucisă într-o mașină capcană la Moscova. “I-au detonat fiica”

21.08.2022, 14:54

Daria Dugina, fiica filosofului rus Alexander Dugin, a murit după ce mașina sa, o Toyota Land Cruiser, a luat foc în timp ce se afla la volan în regiunea Moscovei. Mass-media discută despre uciderea cu sânge rece a fiicei politologului Alexander Dugin, Daria, a cărei mașină a fost aruncată în aer în suburbii. Toți experții sunt siguri că el a fost ținta.

Fiica filozofului rus Alexandr Dugin, Daria Dugina, a murit sâmbătă când mașina în care se afla a explodat în regiunea Moscovei, a anunțat agenția de presă de stat rusă TASS.

Dugina, jurnalist și politolog, conducea vehiculul când acesta a luat foc în apropierea satului Bolshiye Vyazemi. “Era complet în flăcări, a pierdut controlul deoarece conducea cu viteză mare și a zburat pe partea opusă a drumului”, a declarat Andrei Krasnov, lider al mișcării Russky Gorizont și o cunoștință a familiei.

Fiica “creierului lui Putin” a murit după mașina sa a explodat la Moscova

Krasnov a declarat pentru TASS că îl cunoștea personal pe Dugina și că mașina în care acesta călătorea aparținea tatălui său. “Din câte am înțeles, ținta a fost direct Alexandru Gelievici, sau poate amândoi”, a declarat el pentru agenția rusă.

Comitetul de anchetă al Rusiei a anunțat în această dimineață deschiderea unui dosar penal “pentru uciderea unei tinere femei într-un mod general periculos”. Potrivit rapoartelor preliminare, un dispozitiv care ar fi fost instalat într-o Toyota Land Cruiser a explodat în timp ce vehiculul circula cu viteză pe un drum public, în jurul orei locale 21.00 (22.00, ora peninsulară spaniolă).

Înregistrările video au început deja să circule pe rețelele de socializare

“Șoferul a murit la fața locului. Identitatea persoanei decedate a fost stabilită: este vorba de jurnalista și politologul Daria Dugina”, a precizat agenția într-un comunicat.

Anchetatorii inspectează locul exploziei, ale cărei înregistrări video au început deja să circule pe rețelele de socializare. Comitetul spune că lucrează la toate versiunile posibile ale infracțiunii. Liderul autoproclamatei Republici Populare Donețk, Denis Pușilin, a acuzat Kievul de explozia care a ucis-o pe Dugina.

“Teroriștii regimului ucrainean, în încercarea de a-l elimina pe Alexandru Dugin, i-au detonat fiica”, a scris Pușilin în această seară pe contul său de pe rețeaua de socializare Telegram.

Cine este Alexander Dugin

Alexander Dugin, liderul Mișcării Eurasiatice, este un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin. Lui Dugin i se atribuie meritul de a fi fost “ghidul spiritual” al invaziei Rusiei în Ucraina, fiind deseori descris ca fiind “creierul” lui Putin. În 2015 a fost sancționat de SUA pentru presupusa implicare în anexarea Crimeei de către Rusia.

Fiica sa, Dugina, s-a născut în 1992 și a studiat filozofia la Universitatea de Stat din Moscova, potrivit TASS. La începutul acestui an, autoritățile americane și britanice l-au sancționat pentru că a contribuit la dezinformarea cu privire la războiul din Ucraina.

 

citește și...