Alexander Dugin a fost dus de urgență la spital. Ideologul rus a privit locul asasinării fiicei sale

22.08.2022, 14:07

Acesta este momentul în care consilierul lui Putin, Alexander Dugin, privește rămășițele în flăcări ale unei mașini capcană care îi era destinată lui și care i-a ucis fiica, în schimb, când cei doi au schimbat vehiculele în ultimul moment.  După ce a asistat șocat la sosirea serviciilor de urgență la locul asasinării fiicei sale, Alexander Dugin, gânditor politic rus și tată îndurerat, este transportat de urgență la spital în urma unei crize.

Dugin, un fascist notoriu și ultranaționalist rus, se află în spital după ce a fost filmat la locul exploziei care i-a ucis fiica de 35 de ani, Darya Dugina.

El călătorea pe o autostradă în apropiere de satul Bolshiye Vyazyomy, chiar în afara capitalei, în noaptea de sâmbătă spre duminică – dar a decis să se deplaseze cu o altă mașină decât fiica sa, evitând moartea doar din întâmplare, potrivit dailymail.co.uk.

Alexander Dugin a fost dus de urgență la spital

“Săracul Alexander Dugin. El se află acum în spital. Condoleanțele noastre uriașe”, a postat el pe canalul său Telegram.

Într-un interviu în exclusivitate pentru Al Mayadeen, expertul în afaceri rusești Bassam Al-Bunni a confirmat că există informații potrivit cărora Alexander Dugin a fost dus de urgență la spital după ce a suferit o cădere nervoasă în urma asasinării fiicei sale.

Tatăl îndoliat a mers la locul exploziei

Cei mai apropiați susținători ai lui Vladimir Putin au cerut să se răzbune pe Ucraina pentru “asasinarea” lui Dugina, fiica guru-ului spiritual al liderului rus, care a murit în locul său.

O înregistrare video dureroasă din presa Baza îl arată pe tatăl îndoliat – cunoscut drept ‘Rasputin’ al lui Putin – la locul exploziei.

Mașina este văzută ca o minge de foc în timp ce sirenele serviciilor de urgență sună. Rapoartele spun că Dugina a murit pe loc.

Dar tatăl ei – considerat creierul din spatele interferenței lui Putin în Ucraina din 2014 – trebuia să se afle în Toyota Land Cruiser Prado care a fost lovită, dar fostul profesor se pare că a schimbat mașina în ultimul moment.

Explozia a avut loc în timp ce Dugina se întorcea de la un festival cultural la care participase împreună cu tatăl său.

Dugina, coautor al unei cărți despre războiul lui Putin în Ucraina

Dugina era analist politic și editor al revistei pro-Putin United World International și coautor al unei cărți despre războiul lui Putin în Ucraina.

Tatăl ei este autorul unei viziuni de extremă dreapta a rolului Rusiei în lume, care a avut un interes pentru Putin.

Cei doi au fost fotografiați împreună la un eveniment public pro-Putin cu puțin timp înainte ca ea să fie ucisă.

Asasinatul a avut loc la ora 21:35, ora Moscovei. Martorii au divulgat că explozia a avut loc în mijlocul drumului, unde resturi metalice s-au împrăștiat în aer chiar înainte ca mașina să se izbească de un gard, potrivit fotografiilor și înregistrărilor video.

Pe contul său, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a postat pe Telegram că “dacă s-ar găsi vreo legătură ucraineană, aceasta ar echivala cu terorismul de stat”.

Nu există nicio dovadă directă că Ucraina sau agenții săi au fost implicați în atacul de la Moscova, dar susținătorii pro-Putin s-au grăbit să ceară un atac total asupra Kievului din cauza presupusului asasinat.

Au existat, de asemenea, avertismente că alți propagandiști pro-Putin ar putea fi în pericol.

Denis Pușilin, șeful Republicii Populare Donețk [RPD], un stat marionetă pro-Moscova din estul Ucrainei, a postat: “Teroriștii regimului ucrainean, încercând să-l elimine pe Alexander Dugin, i-au aruncat în aer fiica… într-o mașină. Binecuvântată să fie memoria Dariei’.

El i-a acuzat direct ‘pe teroriștii regimului ucrainean’.

Deși nu are niciun rol oficial în guvern, Dugin, un scriitor ocult de extremă-dreapta care a editat rețeaua de televiziune Tsargrad TV, ferm pro-Putin, este considerat ‘consilierul guru’ al belicosului rus și se pare că exercită o mare influență asupra acestuia.

Lui i se atribuie meritul de a fi dat o nouă viață termenului Novorossiya (Noua Rusie), care a fost adoptat de Putin pentru a justifica anexarea Crimeei în 2014.

Dugin visează de mult timp la o Rusie expansionistă, pledând pentru o dominație rusă “de la Dublin la Vladisvostok” în cartea sa din 1997 “Foundations of Geopolitics”. El a spus odată că, dacă nu ar prelua controlul Ucrainei, ar fi ‘un pericol enorm pentru toată Eurasia’ – înainte de a fi sancționat de SUA în 2015 după ce ar fi recrutat luptători pentru forțele susținute de Rusia în această țară.

Fiica sa, Darya, a fost, de asemenea, sancționată de Trezoreria SUA după ce a devenit redactor-șef al site-ului United World International (UWI) – care era deținut de Evgheni Prigozhin, suspectat că ar fi intervenit în alegerile din 2016 dintre Donald Trump și Hillary Clinton.

Vestea tentativei de asasinare a lui Alexander Dugin vine după ce sâmbătă, în cadrul unui alt presupus raid ucrainean, o dronă kamikaze a lovit sediul Marinei ruse din Crimeea și a provocat o explozie uriașă.

 

 

citește și...